REKLAM ALANI 1

BELKİ DE TEK ENGEL ENGELLİ KELİMESİDİR

Tomurcuk Derdinde Olmayan Ağaç Odundur. / N. Fazıl Kısakürek

Toplumun her kademesinde eşitliği, erişebilirliği ve katılımı amaçlayan bakışla özel gereksinimi olan bireylerin sıkıntı ve ihtiyaçlarının gündeme taşındığı, çözüm yollarının arandığı 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’nün sorunlardan kurtulmuş haliyle gerçekten ama gerçekten bahar havasında geçtiği o muhteşem günleri dünya gözüyle cennet ülkemde kucaklamak temennisiyle yarının aydınlık olsun kardeşim. 

Sana takılmadan ilerleyebileceğin bir yeryüzü diliyorum. Bu yeryüzünün inşasında saf tutmak için tüm enerjimi uğruna sarf ediyorum. Derdini çok iyi biliyor, tanıyorum. Dilimin döndüğü ve harflerimin ağırlığınca anlatmaya, karşıya aktarmaya kalkıyorum. Ahkâm kesiyor fatura biçiyorum. Yalnız, yalnız yürünmüyor bu yolda, varlığını hissetmek yetmiyor seni daim yanımda görmek istiyorum, uyandığın yataklardan hayatın ortasına davet ediyorum.

Öyleyse de ki, Allah’ın yaratmasında bir kusur olur mu?! Sen O’nun yaratmasındaki beni (fiziksel yeti kaybımı) nasıl bir eksiklik, bir kusur olarak değerlendirebilirsin! Muhakkak O’nun planları senin zannının çok üzerindedir.
ve de ki, Beni engellerle mukayese etmeyin; yoksa sınırlarımı kendim çizerim.  Beni zorluklarla mukayese edin! Zorluklara gösterebileceğim direnci hayal bile etmeyin. Çünkü benim sabrım, sizin sınırlarınızın çok ötesindedir.
Yine de ki, bireyin en tabi yaşam hakkının ihlali, kısıtlanması, yahut da bilfiil zarara uğratılarak yaşam sevincinin elinden çalınması kul hakkına girer mi?!

Sen bunları demeye devam et, ben de buradan üç soru edivereyim,
1-    Kim onlar?
2-    Ne istiyorlar?
3-    Neye ihtiyaçları var?

İnandığımız ne varsa yaşadığımızdır. Biz tutsaklardan olmadık. Biz bizden esirgediklerinizden de olmadık. Biz toprağımızda ne yetiştirdiysek onunla bütünleştik. Korkunun çocukları değil, hürriyetin ve şanlı zaferin yiğit delikanlılarıyız. Bizden önce gelenler gibi bizden sonrakilere de Hak nezdinde bunu müjdeliyoruz. Vallahi zafer sabredenlerindir. 

----

“SEN" bir birey, çok özel ve çok güzel bir birey ve bir kaptan, bir lider, hayatı-hayatları idare eden, ringte kalmaya ve var olmaya çalışan bir savaşçısın! Onlar, yani bizlerse basit seyircileriz. Köşemizden merakla seni izliyor, hakkında bahse girip tahminler yürütüyoruz ve ben tüm paramı sana yatırıyorum. İşte bu yüzden yalnız sen ve senden olanlar kazanacak! Başka yol yok. Benim iddiam da kazancım da çok değerli.

İnsanın dünyasında ne varsa toprağında da o vardır. Dünya bizim tarlamızdır. Biz bu tarlada daha da ayrımcılık istemiyoruz. 
Bu çorak araziye ektiklerine dikkat et aslan parçası ve cevabını alıncaya dek sormaya devam et. Unutma doğru soru doğru cevabı getirir. 
Başlara açtığın yalnızca çiçek olsun. 
Maçı almaktan gayrı emeli kalmamış yenik kimseden selam ile.
Can Ahmet Vural
03.12.2015.3

 


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11