REKLAM ALANI 1

Girizgâh

İşlerimin yoğunluğu münasebetiyle bu hafta gazetemize yeni yazımı yetiştiremedim. Bunun burukluğunu yaşıyor, paylaşıyorum.

Birikerek ve size daha kaliteli bir mizaç sunma çabasıyla kaleme aldığım eskimeyen kitaplarımdan bir deneme yazım, bir girizgâhla sizleri baş başa bırakıyorum. 

Elde kalan bir ben bir de asil mücadelem

İkisini birbirinden ayırt etmek lazım.

Bizi bulunduğumuz yerlere taşıyan, şans mı, dua mı?

İlerlememizi sağlayan güç, tebrik(alkış) mi, yoksa gayret mi?

Gerçekten istediğimiz şey, destek mi, yoksa önümüze örülen setler mi?

Arzuladığımız, zafer mi, hiç bitmeyecek onurlu bir mücadele mi?

Nesin sen; Soytarı mı? nefer mi?

Kendini kanıtlamak istiyorsan ayağına dolananlara bakacaksın. Onları ez demiyorum onlara izin ver; çünkü onlarla birlikte aynı oranda gelişeceksin. Onlardan sıyrılmak için verdiğin her mücadele sabırla birlikte yerini(amacını) bulacaktır. Sıyrıldığındaysa hüsrana kapılacaksın sakın korkma ve şaşırma... İşte o zaman derdin alası seni bulacak velhasıl derdin, hiçbir derdin olmayışından ibaret kalacak.

Üzülme!

Bilirsin, hüsrana uğramadan zafere ulaşmak mümkün değildir. Çalışmadan kazandığın her altın seni kısırlaştırır. Ve arzuladığın her destek yerini bulur bulmaz seni köleleştirir, himayesi altına alır ve “seni” baştan çıkarır. Başkası olma kendin ol! Çünkü seni yaşatacak yegâne olgu azimdir. Unutma, iraden seni farklı kılar. Nevi şahsına münhasır ve has olan sendeki kudret, savaştır(gayrettir). Tevekkülü elden bırakma. Benimle birlikte yürü. Yanımda ya da yalnız, aklında, kalbinde, düşüncende yol boyunca yaşat beni. Çünkü ben sana; doğadaki tüm renklere çıplak gözlerle bakabilmeyi ve kâinattaki tüm katmanlara yüreğinle ermeyi vadediyorum. Siyahın yanında maviyi, beyazın yanında yeşili, turkuazı ve mürdümü vadediyorum. Senden arta kalan senin eksiğinde, eksikliğini hissettiğinde birikti, doldu ve taştı. Ben bir değilim, hatırla: 8,5 milyonum! ‘Kendine en yakın olan pınardan o pınar kurumadan evvel payına düşeni al!’ derim ve Adım atarken korkma! Korkarsan yalnızca hayatı seyredersin.

Hayattan iradeyi çıkarırsan geriye koca bir 0 kalır.

/bkz: Adım – Bir İnancın Ürünü, Ekin Yayınları, Mart 2015

Bu anlayış ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’n kutlu olsun yavru vatan Kıbrıs, cennet vatan Türkiye, Bursa ve Mudanya halkım!

Allah düşmanlarımıza zaferi tattırmasın inşallah.

Vatan savunmasında toprağa düşen şehitlerimize rahmet, acılı aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum.

Dünya kamuoyu ile çok değerli parlamentomuzun geçmekte ve gelecek olan (bazı) temsilcilerimizin yüreklerine de acıdan ziyade Cenabı Hak katından vatan ve insan sevgisinin sundurulmasını niyaz ediyorum.

/Can Ahmet Vural

27.08.2015.4


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11