REKLAM ALANI 1

Söz Sanatı

Akıllı insan, her düşündüğü şeyi söylemez, fakat söyleyeceği her şeyi düşünerek söyler. / Aristoteles

Neyi paylaşırsak bilelim ki o, yaşadığımız çağda hızla yaygınlaşacaktır; o veya bu nedenle paylaştığımız mevzulara dikkat edelim. Topluma yön veren model olmak ve karanlıkları daima aydınlatmakla mükellef olan bizler gündeme oturan kirli siyasete kesinlikle alet olmamalı ve yahutta bu kirli siyasetten kendimize tek bir paye sonuç çıkarmamalıyız. 

Bu sonuçlara gösterilen tepkilerin temelinde, ezilenlerin hakkını gözetmek dahi olsa işbu meseleden medet umarcasına şahsi menfaatimize dayalı bir unsur temin ettiğimiz sürece, bilinmelidir ki o sarkaçtan uzanan kirli iplerin diğer uçları hemen boynumuza dolanacaktır.

Üzülerek ifade ediyorum, yukarıda belirttiğim üzere, böylesi kasti bir anlayışın hareket temsilcileri her daim hırslarının kurbanı olup, infial uyandırası eylemlerinden ötürü de oluşan zarar ve ziyanın baş aktörleri olarak hatıramızda kalırlar.

O nedenle Resullullah Efendimiz Hz. Muhammed (sav), “gerçek pehlivan öfkesine hâkim olabilen ve ona yenilmeyen kimsedir” diye buyurmuştur.

Başka bir deyimle de Hz. Ali (ra) ise, “söz, ağızdan çıkmadan bizim himayemizdedir ama bir kez ağızdan çıktığı vakit bizi esaret altına almış olur” vecizeleriyle fütursuzca sarf edilen sözün önemine değinmektedir.

Maalesef ki öfke dolu yüklenişlerimizle milletimiz nezdinde düşünce ve zihinlerde meydana getirdiğimiz travma ve tahribatları bizler umursamıyoruz. Tüm bunları umursamadığımız gibi bir de toplulukları yaralamaktan ve onlar tarafından da yara almaktan endişe etmiyor, çekinmiyoruz.

Ben buradan her birinizi bir diğerine karşı sadece duyarlı olmaya değil, duyarlı yaklaşımlarımızla birlikte aynı zamanda da sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Bir başkasının yaşam hakkını ihlal ettiğim an, benim özgürlüğüm orada son bulur ve ben sınırlarımı aşmış olurum.

Bendeniz bundan sonrası kendisinden ziyade müşterek hayatımıza ilişkin yalnız ardından gelenleri düşünerek yaşatılan tüm kötülükleri köşesinden duyurmayıp böylelikle onları bertaraf etme kararı almıştır. Bu hassasiyetleriyle de okurlarından küçük bir anlayış temenni eder.

Ben sizlere yine anlaşılmayan bir üslupta üst ahlaktan bahsediyorum.

Demek istiyorum ki okunuyor, izleniyor ve takip ediliyorum.

Peki, kim tarafından?

Daha henüz 11 yaşında Hasan, Hüseyin ve 15 yaşlarındaki Hatice, Hacer, Ayşe ve Fatma kardeşlerim tarafından...  

Velhasıl kurduğum bir cümleyle onların hayatlarında tarifi olmayan kalıcı bir hasar meydana getirmekten Allah’a sığınırım.

Geç kalmış olsam da, çocuklarımıza yönelik her türlü istismarın karşısında olduğumu bir kez daha açık ve yalın bir dille ifade ederim. Buna cüret eden şeref yoksunlarının da affının görüşümde kurulu hiçbir mahkemeden çıkmayacağını özellikle belirtirim. Bilakis bundan herkes emin olmalıdır. Kardeşlerimizin ruh sağlıklarını bozmaya niyetli olası her türlü aksi faktörün ortadan kaldırılmasına ilişkin acil eylem planının Aile Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’mızca hazırlanmasını ve bu istişarenin de bir an evvel devreye sokulmasını dört gözle beklerim. 

*****

Ve bir de,

Tüm din kardeşlerimin mübarek 3 ayların başlangıcı olan Regaip Kandillerini tebrik ederim. Önümüzdeki üç ayları birbirimizin çağrısı ve imdadına yetişerek önem, neşve ve idrakle ihya edebilmeyi Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim. Bu duygu ve düşüncelerle barış ve esenlik tüm iyi insanlarımızın üzerine olsun.

Can Ahmet Vural

07.04.2016.4

www.bursamecra.com

#kutlugün


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11