REKLAM ALANI 1

Can kafeste

Cevapları sunmak başkadır, soru sormak başka… Akıllarda soru işareti bırakıp insanları sormaya teşvik etmekse bambaşkadır. Velhasıl, hiçbirimiz normal değiliz.

Geçen gün anneciğimle birlikte dostlarımıza ziyarette bulunduk. Oturduk, geçmişten ve gelecekten bahsettik, dertleştik. Günümüz sıkıntılarını konuştuk, paylaştık. Ortamda soru vardı, cevap yok. Cevap saklı özneydi sohbette… Tıpkı yazılarımda olduğu gibi… Verimli bir diyalogdu, dostlara selam olsun.

Dedim ki Gazi Paşa’dan aldığım ilhamla, “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla yorulmazlarmış. Omuz omuza dayanışma içerisinde yürürken bu yolda, korkusuz, canlı ve de kararlı şekilde adımlarını atıyor yorgunluk nedir tanımıyorsun. Ama ne zaman bir Brutus çıkıyor ve seni sırtından hançerliyor, işte o zaman dönüp arkana bakınca ve bir an soluklanınca yorgunluk nedir iliklerine kadar hissediyorsun.”

Kulun yorduğu başkadır, Rabbi Teala’nın yorduğu başka. Dilerim yolda kul yorsun, Allah yormasın. Olaylara olduğu gibi bakmıyor, yaklaşmıyorum. Görünen şu köyde tasmam veya zincirlerimin olmadığını artı parantez belirtmek istiyorum. Başka bir türüm ben. Cinsim. Bizi arenaya salanlar kadar ıslah edicilerimiz de var bin şükür; öğretmenlerimiz, ihyacılarımız var. Müsabakada vuranı değil Vurduran, Bulduran ve Buluşturanı biliyor tek O’na güveniyorum.

Beni anlamak için bana değil, hayatıma eğilmeniz gerekiyor. Gerçekten hiç basit yaşamıyorum. Oysa ne çok isterdim, en olmasa da azami ölçüde basitinden bir hayat sürdürmeyi ve sizlere anlaşılır sözler sarf etmeyi. Tüm bunlar ve bu yazıtlar hayat serüvenimin bir yansıması, nadir keşmekeşimin sonucudur.

Yüklendiğim Can’ımdan…

Benimle gelin, ben size yalnız perdenin önünü değil, arkasını da göstereceğim.

Sene 2015, birçoklarımız için, özellikle ülkemiz, milletimiz ve dünya kamuoyu adına yorucu bir yıl oldu. Bu yılda kayıplarımız oldu, zaferlerimiz oldu. Keza çok mevsimli bir yıl oldu, bu yılı yorgunlukla atlatırken, 2016’ya umutlu girmeyi, yolumuza umut ve güvenle devam etmeyi temenni ediyorum.

Savaşların sona ermesini, kaosun dinmesini, yeryüzüne artık hesaplaşmaların değil, barışın, adaletin ve özgürlüklerin eşit oranda yayılmasını, vücut ülkemizde ise iç huzurun ve güzel öğretilerin egemen olmasını ve kardeşliğimizin yeniden canlanmasını ve böylelikle 2016 'nın hepimiz için aydınlık bir yıl olmasını ve bu insancıl yıla da birlikteliğimizden kuvvet alarak “merhaba!” diyebilmeyi tüm kalbimle niyaz ediyorum.

Zira, farkındalık adamı yoruyor.

...ve Cevap gelir,

Bu köşe ve mecra sıradan bir köşe değil, içsel ve düşünsel mahiyette gönüllerde bir devrimi filizlendiren, verimli ürünler elde edebileceğiniz ve içinde tamamen özgür olduğunuz yalnız size özgü bir arazidir. Ekmesi sizden, sunması bizden.

Mecra insanlarına selam olsun.

/Can Ahmet Vural
31.12.2015

www.bursamecra.com


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11