REKLAM ALANI 1

GÜVEN KOYDUM ADINI

“İnsan, kargaşasını lehine çevirmezse, yıldız doğurtmazsa gecesine karanlığında yok olur.” / F. Nietzsche

Şimdi size iki soru: Güven nedir? Ne işe yarar?

Siz sorularımı cevaplaya durun ben de kitabımdan bir pasajla yazıma devam edeyim.

“Çocuklarınıza inanın! Onları okutun. Onlar sizin bu güzergâha emanetinizdir. Onları muhafaza edin. Birey olma yolunda genç yaşta onlara sorumluluk kazandırın. Çiçekler gün ışığından beslenir. Onlara gölge olmayı keselim ki onlar kendilerini bizlere gösterebilsinler.

Ve insandır eylemini ifa eder… “ Hangi kitabın Can Ahmet? Fark etmez Yol ya da Güzergâh bütün kitaplarda verilen mesaj hep BİR’dir BİR!

Geçtiğimiz nisan, Bursa Kültür AŞ. Genel Müdürü Rıfat beyi ziyarete gittiğimizde İHA Bölge Müdürü İrfan beyle karşılaşmıştık. Bendeniz yine proje peşindeydi. Gayem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan kas hastası kardeşlerimin dramlarını konu alan “Düşümdeki Uçurtma” isimli belgeseli ilimde gösterime sunmaktı. Hep diyorum, sonu gelmeyen projelerin baş aktörüyüm diye. İrfan bey sağ olsunlar düsturumuza ilgi gösterdiler “kitaplarınla ilgili haber yapalım Can Ahmet” dediler. Teşekkür ederek Cumartesi günü için sözleştik. Gün gelip çattığında saat on gibi uyandırıldım. O gün de dernekte KPSS ‘ye hazırlanan kardeşlerimin dersi vardı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri derneğimizden bir grup kardeşimi KPSS 'ye hazırlamakla mükellef hissetmişlerdi kendilerini. Nitekim iki öğrenci (gönüllü öğretmen) Elif Derya Güngören ve Taylan Bilir kardeşimle çıkılan yolculuk devinim kazanarak toplamda dokuz öğretmen/öğrenciyi bulmuştu. Derneğimizdense toplamda altı arkadaşımız bu eğitimlerden yararlandı. Bire bir ders alma imkânına ermişti arkadaşlarım. Allah için aldıkları derslerinde hakkını verdiler şimdi. Benim öğretim hayatımda alamadığım notları KPSS ’de alarak öğrenim performansımı ziyan zebil ettiler. Başarı azmedenlerindir dedirttiler. Şimdiyse tercihleri yaptılar atanmayı bekliyorlar. İnanıyorum A-TA-NA-CAK-LAR! Rabbim hiçbir mücadeleye kayıtsız kalmaz, hiçbir emek boşa çıkmaz.

O gün İHA ’dan muhabir Onur bey kardeşim KPSS maratonunu haber yapalım dedi, hay hay dedim. Ne demek. “ENGELLİLERİN EKPSS MARATONUNA ÖĞRENCİ DOPİNGİ (ÖZEL HABER)” işte böyle oluştu.

İrfan hakkında da bilgi vereyim, “İrfan gönül almaktır seferin bitmeden” diyor bizim Arkın Dede. Biz telkine uyuyoruz, ya siz? Selam ve teşekkürler arkadaşlar.

*****

BENMEP’ten bahsetmek isterim sizlere, gidin, gezin, görün diye…

Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mobil Eğitim Projesi BENMEP

Özel bilgisayar dersliği haline getirilmiş, dizaynları değiştirilmiş ferah ve kullanışlı otobüslerde, kendi branşında eğitimli, tecrübeli eğitmenleri ile mahalle mahalle giderek ücretsiz bilgisayarlı muhasebe ve grafik tasarım eğitimleri vermek için düşünülmüş "Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Sosyal İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bir engelli eğitimi organizasyonu "dur.

Gruplarımızın ders saatleri şu şekildedir:

1.       *Grup : 09.00 - 11.30*

2.       *Grup : 12.30 - 15.00*

3.       *Grup : 15.30 - 18.00*

 

1.      *Grup : 08.30 - 11.00*

2.      *Grup : 11.30 - 14.00*

3.      *Grup : 15.00 - 17.30*

Kurslarımızdan destek almak isteyen engelli vatandaşlarımız için,

İrtibat no :    (224)  270 83 17

İki yıldır ders alıyorum BENMEP ’ten. Keza bu ikinci yılım. Benimkisi, hobi uğraş. Bir de Ali hocamız var ki sormayın. Hâsılı hasbihal için gidiyorum otobüslere. Aynı görüşün mensuplarıyla yolculuk ederek hayatıma mana katıyorum. Geçen yıl, ilk sertifika töreninde kardeşlerim adına konuşmayı bendeniz yapmıştı ve orada demiştim ki: “Sizin en hayırlınız, insanlığa en faydalı olanınızdır diye buyuruyor Efendimiz, faydalı işlere imza atıyorsunuz, tebrik ederim” projenin devamlılığı için elimden geleni yapacağım demiştim, bu da benim ahdim. Gerisini sormayın daha. Yalnız şunu belirtmek istiyorum, Kağan kardeşimizin, Şahin Müdürümüzün ve bütün hocalarımızın değerini bilmek dileğiyle müteşekkiriz ALTEPE

Can Ahmet’in biri der ki, davete icabet et kazanıma ortak ol.

 Otobüs orada, un şeker su süt orada, ne duruyorsun kardeşim, hani helva? : )

*****

Bilim Teknoloji Merkezi(BTM) başımıza icat çıkarmaya çağırıyor hemşerilerini. Genç beyinlerimizin selameti adına BUTTİM Fuar alanında faaliyet gösteren merkez geçtiğimiz hafta özel insanlarını(engelli) ağırladı. Murat beyler sağ olsunlar değer verip davet ettiler. Gittik, harika bir etkinlikti. Çocuklar gibi şendim/k Sağ olsunlar. Kendilerine arkadaşlarım adına teşekkür ederken Bursalı kardeşlerimden değerlerinin farkına varmalarını, kıymet bilmelerini niyaz ediyorum.

*****

Son olarak Cumhurbaşkanlığı’na ilişkin,

Halkımızın mazbatası(kararı) ’nın Reis’e de, Cumhur’a da hayırlı olmasını diliyorum.

Alnı ak, başı dik bir Türkiye modeli inşasında önünüz açık olsun diyor, selamlar sunuyorum.

01.09.2014.1

Can Ahmet Vural

 


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11