REKLAM ALANI 1

YOL

Sözüm, sesim; sesim tepkimdir. Etkime tetkik nihayetinde sözüm, ben çileyim ne anlatır ne konuşur.
Sessizlik alfabesi harekette, büyük d/okunur kimi, kimi kısılır yumar gözün küçülür ve sallanır yer küre.
Yaşayış farkından bellidir hissedilen, çekilen ve/veya arz-u (endam) edilen. Yüküm kendine münhasır; kanıksanmak gibi derdim ömrün beraberinde taşır. Kusurlar derinde yüzülür koyun kapaklı, altından alınır demir, açığında iner bu yolcu da meçhulun taka rüzgara kapılır.
Kaybedilen zaman tuzu yakar boğazı, haksızlıklar çöker yakaya, dünya ağr-ı tüfek biner omza, kara genizde nece gemiler batırılır.
Etkilenen nasıl konuşmaz, ağızdan çıkan her ok kalbe mıh misali saplanır. Etkiyi yaydığımız bir dünyada durağan can değil, ruh değil, eşyadır/maldır. Malûmat, malların harcı ila tabiatına aykırıdır.
Süs bitkileri öğüt ile açmazken dökmezken yaprakların kök salmaz ve tutmazken yaşam yolunu, yol bulur tutar ve çarpar adamı; budu (eşi) kadını...
Yol, sağlatır; ayakta, sandalyede, sedyede yol doğrultur, hayata çıkartır. Yol, besler, çeşitlendirir ve filizlendirir. Nitekim yol yetiştirir insanı, muhatabı Hakkın olanı.
Yol, her işin icabından bakar da insan yoldan bu kadar tez can, gafil-müşkül ve bizar (bezgin) olmasa...
Hamd olsun aşinayız yola ve handikaplara.
Hamd olsun vesileyiz biz bu yola. Hamd olsun kahrımız, rahmete hep sebep. Yaramız milyonlarla ortak ve sözümüz yoldur âlimallah.
#canahmetvural
6 Aralık 2022


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11