REKLAM ALANI 1

ÇIK İŞİN İÇİNDEN

Meseleleri önem ve aciliyet esasına göre kategorileme ihtiyacı hasıl olagelmiştir. Yaptığımız çalışmalarda para bizim için hiçbir zaman öncelik değeri taşımamıştır ancak dönüp bakınca her sıkıntı kaynağını mutlak paraya dayandırmıştır.

'Parayı mesele etmezsen ortada sorun kalmaz.' gibi abuk şey zırvalamayacağım, bilakis faydayı gören ve faydayı yayan biz insanlar için asıl olan yardımlaşmadır.

Bunun sekteye uğramaması toplumsal menfaat ve adaletin hakça dağılımı işimizin, insanlığımızın ve prensiplerimizin en değerli parçasıdır.

Bunun yolunu tutmak, yol yoksa bulmak, tıkandıysa açmak bizim için çıkış noktasıdır. Bu alanda savrulmak kaderimize ve karakterimizedir. Boynumuzadır. Onun için, tek çare ve son çare yine biziz.

Biz, bize düşeni biliyoruz. Biz, bize düşenin gereğini yerine getiriyoruz. Çünkü düşenin halinden düştüğümüz için anlıyoruz ve kimsenin kimseye düşmemesi adına çabalıyoruz

Kesinlikle gereksiz değiliz. Fazlalıkları hayatımızdaki yokluğundan çıkarıyoruz. Olanla yetiniyor, olana sahip çıkıyor, olmayana kızmak yerine olanı güçlendiriyoruz. Biz bir niyetin ürünüyüz, ancak amaç bizim pusulamız ve nihayetinde bir amaç/gayede buluşuyoruz. Yapıcı oluyoruz.

Unutulan kendini hatırlattıkça biz yeniden diriliyoruz. Değer bilmezler olarak değer öğretenlerin hatırasını kalbimizde yaşatıyoruz. Onlarla alıyor nefes, atıyor tutuyoruz. Yerimizden doğruluyoruz.

Şimdi gelelim gayeye; gayemiz bağımsızlık. Bunu gerçek manada etkin haliyle yakalamak. Siz yardım edilesi insan topluluğu arayıp gözetiyorsunuz, biz yardıma ihtiyacı kalmamış insanlar topluluğu modeline imkan arıyoruz.

Bunun için etik olan her taktiri eylemle tavır takınıyoruz. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurun tasası ile kıvranmıyor, bilakis elde avuçtaki ile Dimyat'ın ve Midyat'ın ana hatlarıyla tomografisini çıkarıyoruz.

Şimdi siz bizi içeride mahpus sanıyorsunuz, halbuki dışarıda gözün önünde o kadar belirginiz ki her bir hareketten kendimizi hesaba çekiyor ve kürece çekiliyoruz. Daha da anamottomuz; gelişim şart ve sürekli, onun karşısında yenilmeli insan, yenilenmeli!
-/ Can Ahmet Vural
7.1.2021.4


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11