REKLAM ALANI 1

GÜNLERDEN ÜÇ ARALIKSA

(mesajım derin)
#özgürleştirebildiklerimizden misin/iz?

İnanç, umut, yaşam enerjisi, sevgi - saygı, bir arada yaşama tutkusu, azimle irade sergileme, yaşamı tasarlama, inşa ve ihya etme, varlığını hür bir şekilde ihata etme ve/veya edememe bazlı problemlerin temeline baktığımızda görürüz; insan sosyal varlıktır. Çevresi ile iletişimle etkileşimdedir. Anlatmaya, dinlemeye ve anlaşmaya yatkındır. Gördüklerinin, kendisine sunulan imkânların ortalamasıdır. Gelişime açık olduğu kadar kendisine kapalıdır. Keşfedilmeye değer etkilerin tepkisi, tepkimesidir. İnsan insanın harcı, mayası, kiri, pasıdır.

Cümle yaratılmışta olmayan fiili özellik/güzelliklerin tümü insanda toplanmıştır. O uyandığında insan uyanır, o uyuduğundan insan uyurdolanır. İşbu döngüde dolanan da dolaştıran da insandır; tıpkı kanan/kandıran olduğu gibi! Sudan fazlasıdır insan, hem su hem çamurdur arınadursun. Kıyam durur, selam verir, secdeye kapanır ve her dem hakikatini eda edendir o. Can yaktıkça canı yanar, canı yandıkça can yakmanın ne kadar lanet bir şey olduğunu akleder can yakamaz olsun!

En güzel insan iradesini bilerek hayatına düzen getirendir. Yoluna giren, yolundan ve hiç yoktan varını, yerini/yurdunu bildirendir. Kendi kendisinin çekirdeğidir. Daha da tohumdan nasıl filizleneceği mutlak savaşınca, değeri ağırlığınca ve karakterincedir; maksudunca ve değer yargılarıncadır.

Şimdi nasıl bir talihe sahipsin bilsem de bilmezden geliyorum kardeşim ama yine de söylüyorum: “Ya talihini başına yıkmalarına izin verirsin ya da oturur baştan yazarsın talihi, baht-ı kaderi… Belki değişirsin değişir hayatın, belki sen değişince değişir on binlerin hayatı... Kendini tek başına, yalnız ve kıymetsiz görsen de değilsin. Pahanı belli eder durumuna nazaran duruşundan hareketin ve dağları yerinden eder hassas umarlı yüreğin. Umudun, ümidin yaşamsal keşmekeşinde hep yoldaşın olsun senin… Devam ediyorum, belki etkisizleştirdiklerinizden olamadım henüz ama etkileştiğinizden olduğum kesin. Ve hayatta takıldığım türlü engelcikler ancak ve ancak ilerlememi sağlayan kilometre taşlarımdır benim.”  Onun için, varlığınıza tebessümle bin şükür ve afv ü mağfiretle…
-/ Can Ahmet Vural
20.11.2020.5


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11