REKLAM ALANI 1

UMUTLU OLMALIYIZ UMUTLU OLACAĞIZ

UMUTLU OLMALIYIZ UMUTLU OLACAĞIZ

            10-16 Mayıs Özel İnsanlar (Engelliler) Haftasını çeşitli programlar vesilesiyle kapadık. 10, 14 ve 16’sında doğrudan veya dolaylı iştirak ettiğimiz programları anlamları mahiyetiyle sıralamam gerekirse,

            Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde Engelsiz Müze kapsamında düzenlenen “Kendinle Barışık Ol, Zorluklara Kafa Tut” başlıklı söyleşiye konuşmacı olarak katkı sunarken, inanç, öz saygınlık ve kabullenme noktalarında arkadaşlarımıza nasihatlerde bulunup toplantıya katılan yetkililere kardeşlerimizi kazanma ve kazandırma yolunda sorumlulukla görev paylaşımı çağrısı yaptık. Bu mahiyette oklar hedefini bularak müşterek konumuz bağlamında nereden nereye geldiğimiz hususu sahnedeki varlığımız, düşüncelerimizin ışığı ve ilham olduğumuz nice yaşantı adına mevcudat kazandı.

            14 Mayıs, yine Bursa Büyükşehir Belediye’mizin düzenlediği Engelsiz Sokak Festivali’nde 41 Özel STK ile kazanımlarımızı fırsat eşitliği ilkesi gereğince değerlendirip görücüye çıkarma şansını elde ettik. Nitekim, bu organizasyonu küçümsemiyor değer ile yaklaşıp katkı sunan herkese teşekkür ediyor, bu etkinliğin tekrar örnek olmasını diliyorum.

            Ve son olarak, 16 Mayıs, gün içerisinde KasDer Bursa ile Yüksek İhtisas Hastanesi’nde her biri kendi alanında uzman hekimlerimizle Kas Hastalıklarında Güncel Tedaviler ve Rehabilitasyona yönelik Sempozyuma imza attık. Son derece kapsamlı bulduğum ve faydalı geçtiğine inandığım bilgilendirme toplantımız bana eksikliklerimi hatırlatarak mücadeleme yeni bir solukla boyut kazandırıp beni çalışmalarım doğrultusunda teşvikleyip itekledi. Kendimizde güven bulduk.

            Şimdi, çok şey var anlatacağım, birçok düşünce icraat ve proje, hepsi için gerekli enerji, sinerji var bende… Yorgunluk nedir tanımadan işleri sırasına alacağım, rayına koyacağım. İfası adına da Hakk’tan fırsat niyaz edeceğim, yola çıkıp yolda olacak insanları yola çağıracağım, umudum ve inancım benimle oldukça bunu başarmam zor olmayacak. Bu uğurda atılan adımlar yerini ve karşılığını bulacak. Meselemi içselleştirdiğim günden beridir benimle yanıp tutuşuyor, yanıp daha da tutuşacak! Bursa’dan parıldayan bu alevin ruhu tüm ülkemi aydınlatacak. Bir serüvenimiz var inşallah bu kati suretle yarım kalmayacak. Hikâyemizin adı, başarısızlık hikâyesi olmayacak. Hiçbir olumsuz dönüt, geribildirim bizi yolumuzdan alıkoymayacak. Ülkemiz için en gerçek, en hakiki ne ise o gerçeğe yürüyecek, hayırlarla hizmet edeceğiz. Planlarımızda kesinlikle sapma olmayacak, rüzgârın hızı, yönü ve kuvvetine göre adımlarımızı gözden geçirecek ve seyrine göre şekillendireceğiz.

            ******

            İnsanlık dramına kayıtsız kalamayız!

            Haksızlık karşısında susacak kadar şeytan değiliz!

            Tarihe adını, savaş suçlusu, cani, katil ve barbar olarak kaydettiren İsrail yönetimi, son saldırganlığı ve radikal tutumu ile de uluslararası hukuku yine linç ederek ayaklar altına alıp onlarca Filistin’li göstericiyi katlederek insanlık onuruna adeta meydan okudu.

Filistin hattındaki bu göstericiler arasında öyle bir isim vardı ki, bizlerin ilk kıblesi, vatanları Kudüs uğruna canını ortaya koymakla akıllara şu sözü getirdi, “Hiçbir engel, mangal gibi yüreğe söz geçiremez, tesir etmez!” Fadi Ebu Salah’a helal olsun, rahmet olsun, selam olsun… cihat arkadaşlarına ve halkına da binlerce dua olsun.

Aynı şekilde Kerkük’te, Irak Seçimlerinde, Kürt Bölgesel Yönetimini sandıkta cebir yoluyla hile yaptıkları gerekçesiyle protesto eden Türkmen kardeşlerimize, savundukları vatan topraklarında yanlarındayız, mesajımı vererek Allah yar ve yardımcıları olsun, dilerim.

Dünyadaki bu intifada, hepimizi ayağa kaldıracak cinsten. Ancak yine de sağduyuyu elden bırakmamayı toplumda ayrılıklara, bölünme ve siyasi fikir husumetlerine düşmemeyi diler, sağduyu sahiplerini Yenikapı’da düzenlenecek büyük tepki mitingine, zulme karşı tek yürek tek bilek tek çığlık olmaya davet ederim.

******

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan, mübarek Ramazan ayımızın, adanış, yakarış ve hayr hasenatlarımız vesilesiyle dünya mazlumları adına barışa, huzura ve refah iklimine köprü, aracı olması temennisiyle, bu ayı insanlığa hizmet Hakka ibadetle değerlendirmemizi ümit ederim.

*******

Atatürk kimsenin tekelinde değildir, onun yolu sapılacak yol da değildir!

İlkelerinden ayrıldığımız izlenimine kapılan bazı insanlara mesajımla, Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’mızı tebrik eder büyük ideallerinin gölgesine tutunan ve yolları içsel fikirleriyle aydınlatan mütefekkirler, deha şahsiyetli adamlar ölmez! Derim.

/ Can Ahmet Vural

17.05.18

 


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11