REKLAM ALANI 1

HABERİN YOK YAŞIYORUM

Geçen,

Odamda sandalyemden beni yatağıma aktarmaya çalışan annemin elinden kaydım, yerle buluştum, başım betona çarptı, kafatasım değil taş zemin çatladı. Başımda sekiz zımba teli var hala yaşıyorum. 
Gündüz,
Kafamın sargılı halini çekip sosyal medya hesabımdan “an itibariyle” tarzı gönderide bulundum, saatler içerisinde yüzlerce yorum aldım, onlarca mesaj ve yine birçok dostum kapıma geçmiş olsun a geldi, telefonla arayanları hesaba katmıyorum daha… 
Bugün iyi dilekleri için dostların hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. 

Biz ev ortamında ziyaretçilerle checkinler yapar bunları da medya hesaplarımızdan paylaşırken, ismini vermeyeceğim özel, sizlerin deyimiyle engelli bir kardeşim bir fotoğrafın altına aynen şunları yazdı “Ahmet abime gıptayla bakıyorum, onun sosyal hayatı var benim yok, onun arkadaşları var benim yok, onun annesi onu dışarı çıkarıyor benim annem de kalp pili var evde yatıyor, babam baba değil beni umursamıyor evde çok canım sıkılıyor”

....Salı akşamı, Bursa Büyükşehir Belediyesi iftarına KasDer Bursa ailesi olarak katıldık, Belediyemiz ve hizmetlerine şükranlarımızla, 

…orada yine özel bir kardeşim, “Ahmet abi benim evde çok canım sıkılıyor, ben ticaret yapmak istiyorum, toplum içinde var olmak 6 yıldız var demi otellerde en son, Marmaris’te 6 yıldızlı otellerde bir hafta tatil yapmak plaj görmek istiyorum, bunu dillendir, projelendir tatile gideyim” dedi…

Dedim ki, bak şimdi de Kadir Gecesi, orada zart dediğime burada zurt diyecek ve beni tenkit edecek en alasından diyanet hizmetlisi getirin karşıma, müftü de olur, hayrsever işadamları her sene umreye onlarca hasta kardeşimi sevabına yazdırıyor ya, bir senede umreye göndermeyin bu fakir kardeşlerinizi, Marmaris’e 5*’lı bol turist çeken otellere yollayın, vallahi hesabınıza Hac sevabı yazılır.

En son,
Derneğime mensup bir kas hastası kardeşimin babası Alzheimer pençesine düşüyor, annem derneğe iftara davet ediyor, amcamız araba kullanamıyor, ailesini gezmeye çıkaramıyor, kas hastası abimizin tüm sorumluluğu amcamızla beraber annemizin omuzlarında…
İmdi ben size bu durumu nasıl anlatayım? Allah yardımcıları olsun, zırtt yanlış niyaz, doğrusu, Allah bizleri böyle arkadaşların samimi yarenleri dostları ve yardımcıları eylesin. Onları da dünya ahiret bizlerin yardımcısı kılsın.

Bu gece Kadir Gecesi ya, aklıma geldi, gözlerim yaşlı ellerim buz bunları yazdım, 
Ve yemekte arkamda tekerlekli sandalyede Emirhan’ım belirir, okulunu sorarım, takdir aldım Ahmed abim der, takdir ederim, hemen yemeğimize davet ederim, başım için üzüldüğünü söyler, tebessüm ederim, sonra babası Emirhan’ın elini elimin üzerine koyar buz elim onun sevgisiyle ısınır. Sorumluluk duyar, sorumluluk arz ederim.

Şimdi,
Yol gösteren soruyor bana, neden düştün Ahmet? –iki günlük dünya yol gösteren kusura bakma, Diyorum ki, aklımı başıma geri almak için! 

Ve en hakikisinden bürokrat soruyor bana, neden düştün Can Ahmet oğlum?
Diyorum ki, düşenin halinden anlamak için.

******
Bir sonuca varmayan yol, yol değildir.

CHP’li dostlarım şimdi kusura bakmasın, 
Bu ADALET Yürüyüşünü zamansız, anlamsız ve kifayetsiz buluyorum,
Kanaatimce bu eylem parti sancağı altında olmamalıydı,
Yürüyüşe öncülük eden başka unsur aranmalı, bulunmalıydı…
Her şeye rağmen, kaossuz barışçıl bir yürüyüş olmasını dilerim,

AK Parti yürür, adı, Fetih Yürüyüşü olur… 
CHP yürür, adı, Adalet Yürüyüşü olur… 
LGBT yürür, adı, Onur Yürüyüşü olur…
E ben durur muyum, ben de yürürüm elbet. Benim ki yaşamda düsturla..
…adı da, Tevhid, Özgürlük ve Eşitlik Yürüyüşü, güzergâh ve duraklar nerde? İçimde. Her gün biraz daha ağır gelerek kendime, canımı acıtarak mesafe kat ediyorum içten içe. Derinlik kazanıyorum, ayarlarımı açıyorum ve yükseklerden çekiyorum.

******
Size bahsetmiş miydim, 
İki Ahmet var bende…
Biri, tokat yediğinde canıyla Cananıyla yanıt veren,
Diğeri, şamarı aldığında, öbür yanağını da dönen…

Hesap bende mi? Değil, O’nda…
Bak O ne diyor, Ya resulüm, diyor, -yoksa sana senden önce gelmiş nesillerin nasıl rüsva olarak gittiklerinin haberi ulaşmadı mı, biz onları helak ettik. 
Ne demek istiyor Mevla, Semud’tan Lut’tan Nuh’tan bahsediyor.
Ve onlar (da) haklara riayet etmediler.
İyi kandiller 
İyi bayramlar
Can Ahmet Vural
22.06.17.3


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11