REKLAM ALANI 1

DİYORUM Kİ

Geleceği karanlık görerek azmi bırakmak, alçak bir ölüm varsa eminim budur ancak! / Mehmed Akif Ersoy

Öyle anlıyorum ki, ayrılmaz bir millet olarak, ülkemizin iç huzurunun, refah ortamı ve istikrarının devamlılığının tesisi hususlarında artık görüş ayrılıklarına varmaksızın tüm kamuoyuyla beraberiz, hemfikiriz. Kendi içinde ayrılan, dışavurumsal anlayış farklılıklarımız var, hepsi o kadar. Ama yine de, öyle biliyorum ki, birbirimizin düşüncesine, ideolojisine, anladığını aktarış farklılıklarına, tahammül sınırları çerçevesince yaklaştığımız sürece, sahada onun bunun gazı ve kışkırtmasıyla hareket etmeyi bıraktığımız müddetçe, fikrimiz, zikrimiz, hüznümüz ve sevinçlerimizle bir, iri, diri ve biz olmayı başardıkça, çeşitli yorum itilaflarından kaynaklanan vücut ülkemde teşkil eden ağır sorun ve badirelerinde üstesinden yine kardeşçe kol kola geleceğiz. Hem nasıl bir olmayalım ki, bir tane vatanımız var, bir tane evimiz bir tane ocağımız! Ve gömülecek bir karış toprağımız. Neyden bahsediyorum ben öyle? Yılbaşı gecesi yerli yabancı onlarca insanın ölümüne sebep olan Reina saldırganının yakalanmış olmasından... Bu güzel haberden, her birimizin son derece memnun kaldığını ve rahat bir nefes aldığını, iyi biliyorum. Bu saldırgan, zahirde bir insan, batında ise ruhunu satmış alçak bir canavardı. Olanı biteni anlamak için olayın karanlık yönüne girmek ve orada fazla oyalanmadan yine gün yüzüne çıkmak lazımdı. Nitekim, Emniyet ekiplerimizce sükûnet içerisinde yürütülen başarılı bir operasyonla alındı bu fail. Allaha şükürler olsun, tekrarı yaşanmasın.

O, düşman görünürde tekti ve hedefi doğrultusunda işlediği cürümle hepimizin ortak düşmanı haline geldi, sağından soluna, doğusundan batısına ortak bir deklarasyonla hepimiz kınadık bu eylemi. Söz konusu menfur girişim ve büyüklüğü bununla da sınırlı değildi elbette, devamı planlanmaktaydı ve planlanmaktadır hepimizin bildiği üzere. Bu maşa çekildi sahadan, yerine şimdi yenileri hazırlanmakta, esefle müşahede ettiğimiz gibi. Hedef bizlerin sınırlı da olsa hakimiyeti, yaşam hakkı, bağımsızlık şuurudur. Hedefte biz varız, bu milletin ta kendisi var. Bin yıllık tarihi süregelen gelenekleri, dili, dini, inancı ve birbiriyle muhabbeti var. Hedefte millet organlarının ve yetisinin ortadan kaldırılması var. Buna azmeden de Reina katliamcısı değil elbette, onun ağababaları, kardeşleridir. Allah kötülere fırsat vermesin.

Şimdi öyle görüyorum ki, biz en büyük hatayı, dünyaya gözlerimizi kapatıp ahirete açmakla yaptık. Teşbihte hata olmaz. Halbuki Allah iki göz vermişti, bunun yanında bir de basiret. Biz önce basiret kanallarını tıkadık, vicdanları bastırdık ve gözlerimizi kararttık. Sonra onların sergiledikleri yapay, sahte, bitkisel hayat ve normlar açıldı önümüze. Evet, Allah iki göz vermişti bize, öyle sanıyorum, birini dünyaya, diğerini ahirete açalım diye. Ama kapattık gözlerimizi dünyaya ve kendi ahiretimizi gördük o anda! Halbuki ahirete varmanın yolu, esasen buradan geçiyordu. Allah daim güzel şeyler göstermeyi nasip etsin. 

Dönüp şimdi kendimize bakalım, yolumuzu sorgulayalım, referandum öncesi birbirimizi yaralamamaya dikkat edelim, diyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın, dost olalım, kardeş olalım. Yoksa Allah muhafaza. 

Şimdi soruyorum, 
-    Dünya ülkeleri büyük bir revizyona uğruyor, yeni dünya düzeni başlığı altında malumumuz yönetim sistemlerimiz üzerinde bi revizyona gidiliyor, AB nin de yakın zamanda dağılacak olması buna dahil. Bunun böyle olmasını istiyor o şeytani güçler, ve diyorlar ki, "Bizim dediğimiz olacak! Ya güzellikle referandum filan, ya da işgalle, (kalkışma veya halk isyanıyla)" Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan 'ın milli birlik ve milli seferberlik çağrısı son derece yerinde, Suriye'nin durumu BOP'tan ortada... Biliyoruz neyin ne olduğunu da yine de merak ediyorum, Allah esirgesin ve göstermesin, asla istemediğimiz bu tehdit unsuru işgalle karşılaştığımızda, biz nerede duracağız? 

Ve cevap geliyor, 
-    Devletimizin yanında!

İmdi ben de diyorum ki, 
-    Devletin yanında olman demek milletin yanında olmak demek, yoksa milletsiz devlet, ne hasıl! 

Kardeşlikle
Can Ahmet Vural
18.01.16.3

 


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11