REKLAM ALANI 1

CAN'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

MUSTAFA FEHMİ KUBİLAY Fotobkz: wikipedia.org 

Öğretmenler günü mesajı,
Cumhuriyet mirasının yılmaz korucuları ve en önemli taşıyıcıları olan tüm öğretmenlerimin Öğretmenler Gününü tebrik ederim. 

Şüphesiz öğretmen denince akla en başta Mustafa Kemal Atatürk geliyor, öğretmen denince akla Menemen Olaylarında şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay geliyor, öğretmen denince akla eğitim sevdalıları ve neferleri geliyor. 

Bu bağlamda, yurdumun dört bir tarafından yağan bütün güçlüklere rağmen, ki en büyük zorluk cehalettir ve en büyük meseleler de hep ondan kaynaklıdır, şiarından hareketle toplum cehaletine meydan okuyarak onu yalnız ilim ve bilimle bertaraf etme azim ve kararlığını kendilerinde gören ve tüm toplumumuza gösteren aydınlık savaşçılarının ülkemiz koşullarında önlerinin daima açık olmasını Cenab-ı Hakk’tan diliyorum. 

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğu bilinci içerisinde,
O veya bu sebeple, adları bilmem ne yapılanmalarına karışan, bilmem ne gerekçesiyle görevlerinden el çektirilen ve eğitim hayatları bir anda sonlandırılan öğretmenlerimizin sorgularının ardından görevlerine iadelerini, şayet aralarında gerçek suçlular varsa da onlara hiçbir şekilde kayırıcı yol izlenmeden cezalandırılmalarını, ama cezai hükümlerden evvel ortada suçu doğuracak, teşkil edecek, özendirecek ve destekleyecek her türlü materyal faktörün de saptanıp bu önemli alandan uzaklaştırılmasıyla geri dönmemek üzere kalıcı bir şekilde kaldırılmasına ilişkin gerekli eylemlerin hazırlanarak, bu önlem ve politikaların devlet eliyle bir an önce devreye sokulmasını önemle temenni ediyorum. (FETÖ ve benzeri terör örgütlerine çıkar sağlamaması ve muhtelif infiallere yol açmaması adına)

İnsan, yüce Allah indinde en önemli değer ve katımızda bir kaynak unsurudur. 
İnsan, yaratılışı itibariyle doğruya ve yanlışa sevk ve idareye elverişlidir.
İnsanı tanıyan kendini tanır, kâinatı tanır, Rabbini tanır.  

Yani, insanı, insanca yaşamı ve insana saygıyı tanıyıp kendisine ilke edinerek anlatanlar olarak yanlışa giden tüm yolları, yol ayrımlarını ve uçurumları birer birer tıkayıp insanımız üzerinde oynanan her türlü zulüm, şiddet, baskı, istismar ve kötülüğe karşı bir iyilik çemberi oluşturup düşmanın önünü tıkayarak tüm insanlığı elbirliğiyle kurtuluşa çıkarmamız lazım. 

Bu anlamda, bütün öğretmenlerimize aydınlık geleceğimiz adına daha şimdiden tüm kardeşlerimize gösterecekleri özveri ve değer ile, ilgi, saygı, anlayış, sevgi ve beraberindeki şefkatle birlikte büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu omuzlarımızdaki mesuliyet yükünün, paylaştıkça azalması ve azaltılması dileğiyle…
Hoşgörü ve saygıyla, esenlikler…
Can Ahmet Vural
24.11.16

 


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11