REKLAM ALANI 1

HAKKINDA

Çok bir şey değiliz aslında biz, tümden geldik, bütüne varıyoruz.
 / Can Ahmet Vural 
Aktivist / Yazar

Sıra dışı, duygusal ve hayalperestin önde gidenidir. Olduğu gibi görünür, görünen odur! Karakteri ağırdır ve boyundan büyük sorumlulukları vardır. Arzuları sıradandır ama hayalleri sıra dışıdır. İnancı kişiliğinden bile sağlamdır. İnandığı değerler pahasına ortaya canını koymaktan kaçınmaz. Ona göre onu yaşatan yüreği ve onun sesidir. Yani sevgisidir. Çünkü o sevmezse inanmaz
 
Belki de tek engel “engelli" kelimesidir.
 
Hayatı.
 
Gece mesailerinden kaçmayan Can Ahmet, pazartesiyi salıya bağlayan gece 18.10.1988 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokulu Davutkadı Eşref Evcil Okulu’nda okuduktan sonra, lise öğrenimini Emirsultan Lisesi’nde tamamladı. Eğitimine, uzunca bir dönem Anadolu Üniversitesi (Açık Öğretim Programı) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde devam ettirdikten sonra ara verdi.
 
Annesi Emine Vural’ın kurulmasına vesile olduğu, hasta ve hasta ailelerinin kurdukları Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şubesi ile Bursa’da ikamet eden “Özel İnsanlar”ı tanıdı. 2008 Yılında derneğinin başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2009 Yılında bir farkındalık oluşturarak engellilere has, “Özel İnsanlar Derneği”nin kurulmasına öncülük edip derneğin fahri başkanı oldu. Dernek kurulduğu yıllar, yolunu ve yolları anlatan bir kitap çalışması içerisine girerek “Yol” kitabını telif etti. 2010 yılında “Özel İnsanlar Derneği” başkanlığı görevini icra etmek üzere, fikrin özünün yani attığı temelin başına geçti. 2010 yılı kasım ayında ilk telifi baskıya girdi ve aralık ayında kitap, yolları aydınlatmak amacıyla yola çıktı. 2011 Temmuz’unda Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şubesi'nin yönetim kurulu başkanı oldu. Çalışmalarında özel bireylerin ihtiyaç duydukları kişisel tıbbi gereksinimlerin yanı sıra, özlük, sosyal ve kültürel evrelerinin ve haklarının nasıl kazandırılacağının hesaplarını ön planda tuttu. Bunun için mücadele etti. Nisan 2012 geçirdiği soğuk algınlığı pnomoni neticesinde iki yazar, ki (Zeynep Beli, yeğeni) ’la beraber özlü sözlerini derledi ve temas halinde üç kişi "Düşünce(Sizsiniz)" kitabıyla gündeme geldiler Mayıs 2012. Kitabın diğer ortağıyla anlaşmazlıkları sonucu kitap 2. Baskıya girmedi (yeni baskı kesinlikle düşünülmüyor.) 

-Bu arada Can Ahmet yazmaya çalıştığı Aklın Tekerlekleri Yok kitabıyla, duygu yoğunluğuna gark olup boğuldu, kitabın ne zaman hazırlanacağı bilinmiyor. -"Gelecek olan öyküm Aklın Tekerlekleri Yok sabrımın sınırlarını zorlamakta ve canımı acıtmaktadır" tarz-ı ifadesiyle de durumun boyutunu gözler önüne serdi. 

2010-2013 arası attığı adımlarıyla açtığı yollar ona Güzergâh’ını kazandırdı. İkinci denemesi olan Güzergâh kısa zamanda büyük ilgi kazanarak övgüye mazhar oldu. 2013 Aralık ayında sağlık sorunlarından dolayı dernek başkanlığından istifa etti ama tekrar KasDer Bursa Şubesi ve Özel İnsan Güzel İnsan Gençlik Derneği Yönetiminde görevine devam ediyor. 

2015’in Mart ayında çocukluğundan bu yana not ettiği şiir, aforizma ve denemelerini hâsılı dünya görüşünü “Adım – Bir İnancın Ürünü” ’nde buluşturdu.  Kitap daha çıkmadan bir fuarda tanıştığı ve ilgiyle takip ettiği Yazar Aret Vartanyan ve yine Yazar Son Cengiz Aydın’dan bu kitabının arka kapağına sağlam referanslar aldı. Dostları ve ona rehberlik eden öğretmenlerinin kendisi hakkındaki görüşleriyle de kitabını zenginleştirdi. 

2016 Mart ayında tasavvufi bakışını, insanlığın gidişatına bir manifesto olarak tam bir senede işleyip ele aldığı Bypass ’ında sergiledi. 2017 yılına girerken, gerekli özen ve imtiyazı, zaman ve önemli icraatları gösteremedikleri gerekçesiyle Özel İnsan Güzel İnsan Derneği (ÖGİDER) yönetimiyle beraber derneklerini fesih (kapatma) kararına gitmişlerdir. Böylelikle kuruluş amacı, bir felsefenin yaygınlaştırılması olan ÖGİDER, resmiyette çalışmalarını sonlandırmıştır.

Can Ahmet, Özel Gereksinimi Olan Bireylerin grup çalışmalarına içeriden veya dışarıdan gönüllü destek vermeye devam etmekle, yazılı ve görsel pek çok basın kuruluşuyla da haftalık yazılarını paylaşıyor. 
 
Hâlbuki Can Ahmet Vural bir “kas hastası”ydı. Ona sadece akıl ihsan edildi ve ihsan edileni nasıl muhafaza etmemiz gerektiğini yürüdüğü yolda bizlere gösterdi. Cenab-ı Hak’tan kardeşimize başarılar niyaz eder, yeni kitaplar telifinde kolaylıklar dileriz.   

----*----*----*-----*-----*-----

Yayınlanmış kitapları,
Yol - Bütün Özel İnsanlara, Kasım 2010, Aktüel Yayınları
Güzergâh - İstikamet İnsanlık, Kasım 2013, Ekin Yayınları
Adım - Bir İnancın Ürünü, Mart 2015, Ekin Yayınları
Bypass - Böyle Buyurdu Mü'min, Mart 2016, Ekin Yayınları

Yayına hazırladıkları,
Aklın Tekerlekleri Yok - Gerçek Yaşam Öyküsü

www.canahmetvural.com

Facebook: @canahmetvrl
Twitter: @canahmetvrl

REKLAM ALANI 5
REKLAM ALANI 6