REKLAM ALANI 1

BİRLİK VE VAHDET

Can'dan Birlik ve Vahdet Mesajı,

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Allah Resulü Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in miladi takvime göre dünyaya teşriflerinin sene devriyesi olan ve kardeşlerimizin idrak ettikleri kutlu doğum haftasını Hz. Peygamber ve ailesinin izzet ve şanlarını övüp yücelterek tebrik ederim. Efendimizin hayatlarını doğru okuyup, doğru anlamayı ve Onların müşerref ahlaklarıyla ahlaklanabilmeyi Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim.
 
Bizler; asırlar sonra bu kez dünya serüveninde daha önceleri  ruhlar âleminde benimsediğimiz o İslam’la bir kez daha buluşarak Muhammed’in peygamberliğini kalbimizle tasdikleyip Hz. Peygamber’in yaşamlarında vazifelerini dosdoğru bir şekilde yerine getirdiklerine ve O’nun son Peygamber olduklarına gönlümüzle şahitlik ettik, ediyoruz.
 
Herkes tarafından iyi anlaşılmalıdır ki, İslam dini, huzur ve esenlik dinidir. İslam, birlik, kardeşlik ve dayanışma dinidir. İslam, hoşgörünün, iyiliğin, adaletin ve toplumsal barışın yegâne nişanesidir. İslam, Allah’a yaslanmak ve O’nun kopmaz ipine sıkı sıkıya tutunmaktır. Benim dik durma nedenimdir. Her zorluğa meydan okuyuşum da bu yol sayesiyledir. 
 
Kavramsal ifadeyle İslam, “selam” sözcüğünden gelmektedir. Bu muhteşem yol kesinlikle terörizm, vahşet, korku ve paranoya ile çakışamaz, bir arada işlenemez. Çünkü İslam’a girip onu hayatına yansıtan selameti bulmuş olur. Bu yolu sürüp de onu kirletmeye çalışan şer odakların karşılıklarını geleceğinden emin olaraktan Cenab-ı Hakk’tan umarız.
 
İşte bu nedenle islam, kesinlikle kirletilemeyecek kadar kutsal, incitilemeyecek kadar da naiftir. Ona zarar vermeye yeltenenler Allah’ın apaçık ahdini iyi bellemeli ve kesinlikle böyle bir işe kalkışmamalıdır.
 
Dünyevi ihtiraslarla bu dine saldıranlar, inananları yolundan saptırarak bölüklere ayıranlar ve husumet ile çatışmaya sebep olanlar ve yahut olumsuz yönde menfaate dayalı yaklaşım sergileyenler iki cihanda da azap ve dehşete kapılanlar ve de kapılacak olanlardır. Oysa onların akıbeti ne kötüdür.  Onlara Hakk Teâla’dan hidayet dileriz.
 
Her şeye rağmen birlikteliğe vesile olanlara ve her zorluğa karşın insanları doğrulukla bir arada tutmaya çalışanlara gelince, işte bunlara bir korku yoktur. Bunların yeri, Allah ve Resullerinin yanıdır. İşte bunlar orada (cennette) ebedi kalacaklardır. İşte bunların en güzel, en hikmetli peygamberi Resul-i Ekrem (as) Efendimizdir.
 
Maalesef ki bizler galiba şimdilerde Hz. Peygamber sevgisini unutmakla karşı karşıyayız. Yüce Allah’tan onun sevgisini tekrar kalplerimize dilerim. İşte bu bizlerin yeniden toparlanışına vesile olacaktır. Keza her türlü çöküntüye uğrayışımızın asıl sebebi de budur, bu sevgi ve anlayıştan yoksun olmak.
 
Kelimelerin miktarınca O’na salat ve selam olsun.
Tüm dünya insanlarına barış, iyilik ve mağfiret diliyorum
Şefaat Ya Resulullah!
 
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED
/Can Ahmet Vural
21.04.16.4


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11