REKLAM ALANI 1

Son Koalisyon Bükücü

Ülkemizde 1 Kasım Seçimleri hayırlısıyla neticelendi.
Türkiye Seçmeni 63. Hükümetini belirledi…
Halklar reyini “Çözüm” ve “Süreç”ten yana kullandı…
Bir başka deyimle “Güven” ve “İstikrar”dan yana…
İşin en eğlenceli kısmı ise seçim sonrası ortaya çıkan “Caps”lerdi…
Ben de o Caps’lerden birini yazımın başlığına taşıdım.
Muteber devlet adamı, 9. Cumhur Reisimiz Merhum Demirel Beyefendi’nin de dediği gibi, “mizah bir yumruktur, ne zaman kime geleceği belli olmaz.” 
Değinmeden edemeyeceğim, 
Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu hocanın herkesçe beklenen balkon konuşmaları da nazarlarımızda takdire şayandı. 
Konuşmalarında, “Övgü ve hamd âlemlerin rabbi Allah’a mahsustur” diyerek “barış, kardeşlik, sevgi, huzur ve sosyal adalete” vurgu yaptılar. İdarelerinde “ayrım gözetilmeksizin her vatandaşın hakkının devlet tarafından teminat altında olduğu” beyanları da yüreklerimize su serpti, içimizi ferahlattı... Bana, özellikle de aylardır adalet bekleyen bendenize “gözümüz aydın, müjdeler olsun” dedirtti. Halka hitapların bitirirken de “bu seçimin galibi kuşkusuz kadınlarımız ve engellilerimiz olmuştur” tarz-ı sözleriyle güvenimizi bir kez daha hak ettiler. Son olarak hakiki mahiyette zaferin Allah’tan geldiğine iman ederek O’nun kudret ve şanını daha da yücelttiler. Zaferlerine zaferleri eklemelerini temenni ederken adları gibi de övgüye her daim layık ve mazhar olmalarını dilerim.
Sayın Başbakan daha balkona çıkmadan seçime ve bundan sonra doğacak kadere ilişkin değerlendirmemi tumblr hesabım blog’um üzerinden paylaşmıştım, lakin o mesajı bir kez de gazetemiz aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.

Muhakkak ki O en doğruyu söyledi…
Bismillahirrahmannirrahim,
Onlara iki adamı örnek ver; her birine birer bahçe verip etrafını hurmalıklarla çevirmiş ve aralarında ekinler bitirmiştik. Her iki bahçede ürünlerini vermiş ve hiçbir şeyi eksik bırakmamıştı. İkisinin arasından bir de ırmak akıtmıştık. Onun meyveleri de vardı. Arkadaşıyla konuşurken: “Benim malım da, adamlarım da seninkinden çoktur” dedi. Kendisine böylece yazık ederek bahçesine girerken: “Bu bahçenin batacağını sanmam, kıyametin kopacağını da sanmıyorum. Eğer Rabbime döndürülürsem, and olsun ki orada bundan daha iyisini bulurum” dedi.
Kendisiyle konuştuğu arkadaşı da ona: “Seni topraktan, sonra da bir damla sudan yaratanı, sonunda sana insan şeklini vereni mi inkâr ediyorsun? İşte o, benim Rabbim olan Allah’tır. Rabbime kimseyi ortak koşmam. Bahçene girdiğin zaman, Her ne kadar beni kendinden mal ve nüfus bakımından daha az buluyorsan da, Maşallah! Güç ve kuvvet ancak Allah’tandır, demen gerekmez miydi? Rabbim, senin bahçenden daha iyisini bana verebilir ve seninkinin üzerine gökten bir felaket gönderir de bahçen yerle bir olabilir Yahut suyu çekilir ve bir daha da onu bulamazsın” dedi.
Nitekim ürünleri yok edildi. Bahçenin altüst olmuş çardakları karşısında sarf ettiği emeğe içi yanarak ellerini ovuşturup “Keşke Rabbime kimseyi ortak koşmasaydım” dedi. Ona Allah’tan başka yardım edebilecek adamları da olmadı. Kendi kendini de kurtaramadı, işte burada kudret ve hâkimiyet, varlığı gerçek olan Allah’ındır. Mükâfatlandırması hayırlı olan da, vereceği sonuç yönünden de hayırlı olan budur.
Onlara dünya hayatı örneğini ver: Gökten indirdiğimiz su ile yeryüzünde yetişen bitkiler birbirine karışır, ama sonunda rüzgârın savuracağı çerçöpe döner. Allah her şeyin üstünde bir kudrete sahip olandır. Mal ve oğullar, dünya hayatının süsüdür. Ama kalıcı olan yararlı işler, sevap olarak da amel olarak da Rabbinin katında daha iyidir. 
/Kehf Suresi

Bu anlayış ve düşüncelerle sandıktan çıkan sonucu tebrik ediyorum. Ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum. AK Parti’nin tek başına iktidarını ve zaferini kutluyorum. Çalışmalarında muvaffakıyetler temenni ediyorum. Yollarının açık olmasını diliyorum, amaa… Her işimde mutlak takva şuuru ile hareket edip, ne iktidar bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmeli ne de muhalefet ve marjinal gruplar bu sonuçtan kendilerine pay çıkarıp elim bir taşkınlık çıkarmalıdır, bundan %50′ye karşı %50 her zaman kaçınmalıdır diyorum. 

İmdi, kazanan Halklar olmuştur, kazanan Türkiye Cumhuriyeti olmuştur ve kazanan Demokrasi olmuştur. Milletimin selameti, vatanın bölünmezliği, Bayrağımızın güvenle dalgalanması ve insan onurunun muhafazası hepimizin ortak arzusu ve tek çıkar yoludur.
Hadi bakalım, tek başına iş başına…
Can Ahmet Vural
05.11.2015.4

 


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11