REKLAM ALANI 1

Mudanya’ya Gel!

Gel!” Demiş ağabeyimiz, duyduk, uyandık, koştuk geldik…

Gelmez miyiz, hiç?!

Çok farklı bir çağrı bu, icabet etmemek mümkün mü?

Uzun zamandır duyuyoruz çağrısını, Sosyal Medya’dan, Yazılı ve Görsel Basın’dan ve dostlarımızın objektiflerinden hemen her yerden çıkıveriyor karşımıza.

Kâh katılıyoruz aralarına, kâh dışarıdan izliyoruz ilçemizi büyük heyecanla…

Gururlanıyor, gıpta ediyoruz.

Mudanya’ya Gel portalından bahsediyorum,

Ve perdenin arkasındaki isim Güray Koç’tan…

Demem o ki, kim çıkarsa bu sloganla yola, hedefe muhakkak varır; bugün olmasa da yarın varır, varacaktır.

Çünkü o;

“Ne olursan ol, buyur gel”… Yaklaşımlı bir çağrıdır; maşallah patlama etkisi yaratır.

Gelmeden önce sorduk, “Peki ya Özel (engelli) isek, yine de gelelim mi?”

Güldü Güray Bey,  “Siz yeter ki gelin” dedi…

Bursa'nın incisi Mudanya'ya gelmeden önce ilçemizi görmek ve hakkında bilgi edinmek ister misiniz? Bu merak uyandırıcı soruyla karşıladı bizleri Güray Bey…

“Hay hay” dedik, dinlemeye koyulduk.

%100 Toplum Destekli Site

Facebook sayfalarını açtığımızda yerelden ulusala, ulusaldan dünyaya pek çok ziyaretçinin bu mecraya katkı sağladığını gördük. Yani bu sitenin üç beş kişiye değil de, dünyaya mal edildiğini o zaman anladık. Kar amacı gütmeyen kuruluş olduklarının, felsefelerinin tamamen Güzide ilçemiz Mudanya’nın fotoğraflarla tanıtımına ve böylelikle Bursa Turizmine katkı sağlamak olduğunun altını çizen Güray Bey ürettiği muhteşem fikir ile de bende hayranlık duygusu uyandırdı doğrusu…

Bağımsız ilerlemek beni özgür kılıyor

1989 Doğumlu Güray Koç, kalça çıkığı rahatsızlığından muzdarip; ama o onurlu duruşuyla “bundan kime ne?” diyor. Doğru da diyor. Kendi yaşam öyküsünden geçip çalışmalarını ön plana sürüyor. Popülizmle değil, icraatıyla gündeme geliyor. En iyisini yapıyor. O projesini hakkıyla taşıyor umarım Bursa ve Mudanya halkı da onu hakkıyla baş üstünde taşır.

Yaklaşık 8.000 katılımcıya ulaşan Mudanya’ya Gel Facebook sayfası 2010 Yılının eylül ayında faaliyete geçmiş… Kaptan Köşkünde Güray Koç, Mustafa Sülak ve Ozan Topçu bulunmakta...

Ve arkalarında birçok fotoğraf sanatçısıyla amatör fotoğrafçılar, yani halklar yer almakta…

 O günleri bize şöyle aktarıyor Güray Bey,

Yavuz abimiz vardı, ona gittim ve bir wab sitesi açmak istediğimi söyledim, o da alınmış hazır bir domain (alan adı) var elimde dedi, ilgilen istersen onunla dedi, ama tasarımını kendin yapacaksın dedi… Ne demek abi dedim gönüllü oldum ve mudanyayagel.com ’la tanıştım, uğraştım, çabaladım ve bir site ortaya çıkardım. 1 yıl oldu falan oldu Facebook sayfasını oluşturduk 1000. Üyeye dedik ki Gazete aboneliği verelim, hedefe ulaştığımızda çekilişle bir üyemize tam 1 yıllık ücretsiz abonelik hediye ettik, çok memnun oldu...  Yavuz abimize de teşekkür ederim Mudanya Gazetesi’ne de… Sıra geldi 2000. Üyeye, ona da dedik ki bir bardak hediye edelim, onu da verdikten sonra dedik ki yetmez! Bir de Fotoğraf Sergisi açalım, bu da 2012’de idi yanılmıyorsam gelen gelir ile de engelli (özel) kardeşlerimize tekerlekli sandalye alalım, onu da gerçekleştirdik projelerimiz kaldığı yerden hızla devam ediyor

Hedefte bir sınır var mı? diye soruyorum,

Ben sınır tanımam diyor konuşmasına şunları ekliyor.

Sosyal platformumuz şöyle işlemekte, öncelikle Mudanya’yı ziyaretçinin objektifinden dünyaya tanıtıyoruz. Mudanya’nın muhtelif semtlerini, sahillerini, sokaklarını ve kordonu profesyonel makineyle çekip gönderen de oluyor, kameralı cep telefonuyla çekip gönderenler de… E-posta kutumuz yahut Facebook sayfamıza düşen resmin pikseline, renk kalitesine bakmaksızın altına gönderenin mahlasını veya adını dip not ederek on binlerle paylaşıyoruz. Bundan üyelerimiz de oldukça memnun kalıp sayfamız kanalından kendi hesaplarında gururla paylaşıyorlar.

Baba dolu ki sohbete duraksız devam ediyor…

Engelliler Kültür Sanat Derneği’nde Basın Danışmanı

Ayrıca Mudanya Engelliler Kültür Sanat Derneği’ne de üyeyim, Derneğin Basın Danışmanlığını yapıyorum. Başkanımız Leyla Aydın hanımefendi öncülüğünde toplum ve dezavantajlı (engelli) kardeşlerimiz yararına pek çok etkinlik ifa ettik, hatta derneğimiz şu anda da dans kursu veriyor. Leyla Başkanımıza buradan teşekkürlerimi ve selamlarımı sunuyorum, çok güzel bir ekibimiz var, tam bir aile olduk yakında güzel projelerimiz bizleri bekliyor.

Niceleri adına engelsiz bir yaşam istiyoruz.

E, şimdi ne var bunda diyebilirsin, ben olsam ben de aynısını derdim, ama işin tuhaf yanı ne biliyor musun, Güray Koç abimizin tüm bunları yattığı yerden yapıyor olması. Ondan da tuhafı hiçbir yerden destek almaması... Abi yanına gelsem bulunduğun yerden aşağı inebilir misin dedim, ne de olsa ömrümüz yukarıdakileri aşağıya indirmekle geçiyor, bunu da yazıma artı parantez ilaveten eklerim, Lakin abimizin bu istisnai durumunu bildiğim için üstelemedim. Oraya nasıl gideceğim de muammaydı gerçi, velev ki hadi yine yeraltı treni asansörlerimiz çalıştı, otobüslerimiz bir şekilde arıza çıkarmadı yahut değişmedi, şans yüzümüze güldü hasbelkader vardık yanına diyelim, bu sefer de ilçe içi ulaşım gördüğüm kadarıyla büyük sıkıntı! Bizlere uygun donanımlı toplu taşıma aracı yok yahutta yok denecek kadar az var. Her şeye rağmen, gelmiş geçmiş tüm belediyelerine rağmen gidilmeye, görülmeye, gezilmeye değer Mudanya... Havası, iklimi, denizi, tarihi, doğası ve insanı yeter adam olana.

Dostlarım oradan, ben oradanım.

Mudanya’ya gel.com 5. yılını deviriyor maşallah, yani bu 2 dönem demek. Güray abimizle evlerimizden telekonferans sayesinde görüştük, mazeret üretmiyoruz, o yatağında ben sandalyemde düşünce üretiyor,  iş üretiyoruz. Meseleyle mazeret üretenin haline de… İşte gönlümüz el vermiyor onu demeye, direkt kızıyoruz.

Evet, bu beş yıl; nice 5 yıllar görecek Mudanya, nice dönemler geçirecek, biri gidecek öbürü gelecek, Allah Hayri Başkanı Mudanya’dan almasın da… Ama esnafsız, Gürses’siz, Güray’sız bir Mudanya’da düşünülemez. Mudanya insanı birbirini saracak, kucaklayacak, aksi taktirde korkarım Mudanya mahiyetini başka bir yere bırakacak. Maazallah.

Varoluşuna sahip çıkan sosyal mecrana, sana hizmet eden başkanına, seni sen yapan esnafına, vicdanın, iç sesin olan gazetenle STK’larına sahip çık Mudanya.

Diyor ki Koç abimiz,

"Mudanya'ya gel!" diyoruz, başka da bir şey demiyoruz.

www.facebook.com/mudanyayagel

/Can Ahmet Vural...

18.08.2015.2

canahmetvural@canahmetintespiti.com

 

 


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11