REKLAM ALANI 1

Yolun Neresindeyiz?

2 - 9 Aralık Mevlana Haftası
3 Aralık Dünya Engelliler Günü 
4 Aralık 2009 Özel İnsan Güzel İnsan Gençlik Derneği Kuruluş Tarihi
4 - 11 Aralık İnsan Hakları Haftası
Her nerede yaşanıyor, yaşatılıyorsa kutlu olsun! Her nerede yaşanıyor, yaşatılıyorsa kutlu olsun!
Gelişecek gündemde insanımızdan istirhamım; Engelsiz Türkiye Modeli Uğrunda Yolun Neresindeyiz ‘i sorgulayın! 
Gün maalesef kutlama günü değil, gün istişare günü. Gün yaralarımızı deşme, kazıma günü. Gün hassasiyetlere teşhis koyma ve tedavi yöntemlerini gündeme getirme günü. Bu bağlamda gün yetersizliklerimizle mücadele günüdür. 
Günümüz Aydın olsun.
Geçen sene bugün ATO’da Engelsiz Türkiye’ye Değer Katanlar Programındaydım, Bu sene Allah’ın izniyle ilimizde düzenlenen etkinliklere eksiksiz katılım göstermeye çalışacağım. 
Elime ulaşan programa göre 3 Aralık Bursa’da,
“Saat: 11.00 
Kızılay Binası Önü Hareket Noktasından Atatürk Anıtına Yürüyüş
Kortej Engelliler Günü ve Erişebilirlik Temalı Pankart ve Dövizlerle hareket edecek…

Saat 11.30 
Heykel Atatürk Anıtında Atatürk Anıtına Çelenk Sunma
Saygı Duruşu ve Bando Eşliğinde İstiklal Marşı
Günün Anlam ve Önemini Belirten Basın Bildirisinin Engelliler Adına Görme Engelli Necdet Turhan Tarafından Okunması

Saat 11.45 
Heykel Valilik Binasında Vali Beyin Selamlamaları ve
Engelliler Adına STK Yöneticilerinden Oluşturulacak Temsili Heyetin Büyükşehir Belediye Başkanımızı Ziyaretleri…

Saat 13.00
 Tayyare Kültür Merkezi
Spastik Engelli Fotoğraf Sanatçısı Canan ELMASTAŞ ‘ın Engelliler Günü Kapsamında Hazırlamış Olduğu YAPARIM BİLİRSİN Adlı Sergi Açılışı

Saat 19.30 
Tayyare Kültür Merkezi BBŞB Kent Konseyi Engelliler Meclisi Etkinliği Türk Halk Müziği Korosu Kalbin Ritmi Grubu Dans Gösterisi” 
Şeklindeki programlarla yad edilecektir. 
Etkinliklere istisnasız tüm halkımız davetlidir. 
Yine hazırlanan bu anlamlı etkinlikler mucibince Saadet Partisi Bursa il Kadın Kolları Başkanı Sn. Meral Gerçek ve ekibi Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şubesini ziyarete gelerek kardeşlerimizle bir olacaklardır. 
Kesinliği olmamakla birlikte bu hafta diliminde Yıldırım Belediye Başkanı Sn. İsmail Hakkı Edebali Beyefendinin eşleri temsili bir Ahmet kardeşimizle daha birlikte bizleri evlerinde ziyaret ederek yaşamlarımıza eğileceklerdir.
Ayrıca,
4 Aralık 2014 Tarihinde Saat 17.30 da, Dikkaldırım Hüdavendigar Parkı yanındaki Halı Saha Tesislerinde, Bursa Gücü Ampute Futbol Takımı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Recep Altepe’nin de içinde olduğu Şöhretler Karması Takımı bir gösteri maçı yapacaklardır. 
Kıran kırana geçmesi ve neticesinde dostluğun kazanması temennisiyle davetlere parafımı atarım.
---
Evet, bugün kayda değer ne var elimizde? Açık yüreklilikle ifade edeyim hiçbir şey denecek kadar az şey! Sıkıntı hep bir o, bu, şu demeden insanoğlu için hep müşterek. Yaramı kaşıdığında altından ne çıkıyor biliyor musun, sen, ben, biz! Umursamaz tutumlarımız.  Sonra sana kanıyor seni kanıyorum. Hani şu günü kurtardığımız o günler var ya işte onlar birikiyor ve gün geliyor kaşlarını çatarak çıkıyor karşımıza. Sonra biz her 3 Aralık’ta işte böyle özür diliyoruz toplumumuzdan. Nerede hata yaptık diyor suçu evvela karşımızda arıyoruz. Meselenin özünde DEĞER yatıyor abi. Söz gelimi değil adam gibi insana değer yatıyor. Duygudaşlık yatıyor birliktelik yatıyor. Sen yanımda olmayınca yolda dava oluyor, sen olunca sevi! Ve işte GÜN geliyor, ki o günü benden daha iyi biliyorsunuz işte o gün ertelemeye gelmiyor! O günden sakınalım!
Bu arada günün anlam önemine ilişkin Necdet abinin hitabından alacağımız büyük derslerin olduğu inancını taşıyorum. En başta, sorunlara eğilmek onları görmekle bitmiyor… Bizler görüyoruz da ne oluyor? Tam anlamıyla basiret meselesi bu, Mevla basiretten ve istikametinden ayırmasın inşallah.
İyiliğiniz için her gününüz aydınlık olsun. 
Can Ahmet Vural
03.12.2014.3
 


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11