REKLAM ALANI 1

BİR PEYGAMBER DÜŞÜNÜN

Bir Peygamber düşünün, hükmü rûz-i mahşere dek korunan.
Bir Peygamber düşünün, şehadeti, yaşam düsturu, haberi ve sevgisi binlerce asır ve nesil sonraya ulaşan.
Bir Peygamber düşünün onuru, dininin ve bu dinin mümessillerinin onuru!
Bir Peygamber düşünün, döneminin ümmisi (yeteri düzey eğitimi olmamasına) rağmen çağrısı, hayata yaklaşım tarzı, felsefesi ve yaşam tecrübesiyle dünyanın alimlerini, aydınlarını, şuur ve basiret ehlini elbetteki hizmet ettiği yüce Allah'ın yardımıyla kendisine hayran bıraktırıp yoluna hesapsız kul ettiren.
Bir Peygamber düşünün, görevini eksiksiz yerine getirip ardından gelecek olanın yolunu kesen (ardında yapacak bir iş bırakmayan)
Bir Peygamber düşünün, ruhuyla kalplerimize nur, hikmet, öğreti, güven ve cesaret salık veren hikmet ve kanaat rehberi Fahr-i Kainat efendimiz, (a.s.m).
Bir Peygamber düşünün, Mustafa Kemal ATATÜRK Paşa'ya, "Yeryüzünde hayran olduğunuz kimdir Paşam" diye sorulduğunda düşünmeksizin "Hz. Muhammed Mustafa'dır." şeklinde yanıt verdiren ve Paşa'nın kendisini, "Dünyanın en büyük devrimcisi" olarak saygıyla nitelediği bir Peygamber düşünün.
Bir Peygamber düşünün, Tevrat'ta adı, "Övülmüş". Furkan 'da adı, "Seçilmiş" cümle alemle tüm insanlığa müjdeci ve müjdelenen bir Peygamber düşünün...
Olmasaydın, kainat olmazdı sadedine ilhak.
Bir Peygamber düşünün, ümmeti, davasının hizmetçisi ve davetçisi olmaktan ve en önemlisi ve en kapsayıcı, hiç görmesem de onu görmekten, tanımaktan ve sevmekten ziyadesiyle büyük onur duyduğum ve şeref bulduğum, lütuflandırıldığım... nice sultanların, sadrazam ve padişahların, melikşah ve melikelerin, melekeler ile meleklerin hiçbir saltanata ve dünya nimetine muhabbetin değişmeyen, değişilmeyen bir Peygamber düşünün. 
Soranlara, "Hucurât Suresi 2. Ayet" daimi ölçümüzdür. 
Yine soranlara, Allah'tan başka ilah tanımayız ve iki cihan serveri Hz. Muhammed'i Allah'ın elçisi-kulu olarak tasdikle kabul ederiz. 
Övgü, dua, selam Abdullah oğlu Muhammed'in, ailesinin, yarenlerinin ve öncesinden gelen Allah'ın davetçilerinin üzerine olsun.
Halkının çoğunluğu dinî İslam Devletlerin Hakk mukaddeslerini fiili ve sözlü her tacizden korumak gibi anayasal güvencesi olmalı.
can ahmet vural
20.12.2022.2


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11