REKLAM ALANI 1

GÜLTEKİNLER ADINA

Böylesi elim acılarla vakıaların defaaten meydan bulmaması adına, toplum gündemiyle hadiselerin muhatabı olan aile fertleri havsalarının ehemniyeti açısından azami seviye gayret ile çalışma disiplini, halihazırda önlemler ve büyük titizlik içerisinde kontrolün ele alınması gerek.
Toplumda öfke kontrolü şart.
Bunun için belki de her birimiz kendi aidiyetlerimizi, bağlılıklar nezdinde bağımlılıklarımızı, sahip olma içgüdümüz ile kazanma ruhumuzu ve kazandığımız şeylere söz geçirme alışkanlıklarımızı gözden geçirip neye hakkımız olup olmadığı konularında şek götürmez doğruya varmalıyız.
Derler ki, “Paraya sahip olan dünyaya hükmeder”
Ben de derim ki, “Kendine hakim olan hem cihanı, hem de parayı idare eder”
Kazanırken kayıplarımızın, kazanmak adına kayıplarımızın ve elde etmek uğruna harcadıklarımızın farkına ne zaman varacağız? Bu uğurda göze aldıklarımız, gözlerimizi bağlayıp bizleri ters kelepçe tutsak ettiği kesin...
Misaller burada “Para” değil, paranın yerine koyduklarımız;
…arzumuz, hırsımız, ilahlaştırdıklarımız, benlik duygumuz, hayatımızın merkezi/altın oranımız.
Değerlerimizi filtrelemenin zamanı geçmedi mi? Bizi aklayacak olan şey ne; samimiyetimiz. Bu konulardaki cesaretimiz akıllara durgunluk veriyor. Ve cesaret aklı saf dışı bırakmaktan geliyor. Halbuki akılla yürümeliyiz.
Hiçbirimiz hiçbirimizin iradesine doğrudan gem vuracak kapasitede değiliz. Kimse kimsenin ruhunu ele geçiresi de değil. Ancak kararlarımızdan yükümlüyüz ve karşımızdakinin kararına saygı duymaktan.
Kopmayacak şekilde bağlanmamalıyız. Ölmeyecekmiş gibi yaşamamalıyız ve kendiliklerimizi edindiklerimizin sahibi olmaktan alıkoymalı, fedakarlıktan geri durmamalıyız. Bu konuda çatışmanın alemi yok!
Öyle ki hayal kırıklarımız, bağlılıklarımızın boyutu kadar…
İnsan, hayvan, doğa farketmez; her doğana, mukeddaratı olan her canlıya verilen değer, insan olduğumuz için, özümüzden geldiği için. Ve emin olunuz, bunu almak için değil, vermek için varız. Ve bunun tasarrufunu doğru planlamalıyız.
Şiddet mağduru her kadının korkmadan, cesurca ses çıkarması temennimdir.
Bu sebepten hayatını yitiren her kadına rahmet dualarıyla acımasız faillerinin cezalandırılmalarını diliyorum.
Hasleten yineliyorum, ya akıllı olacağız ya da aklımızdan olacağız.
Ve kavgamızı ne pahasına olursa olsun doğru yönlendireceğiz.
-/ #CanAhmetVural
23.07.2020.4 - canahmetvural.com

 — üzgün hissediyor.


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11