REKLAM ALANI 1

YENİ HAYATA MERHABA

Gün itibariyle, kontrollü sosyal hayata geçmiş bulunmaktayız. Gözün aydın. Parklar, bahçeler, kafe ve restoranlar senin. Hayatının kaldığı yerden devamını umuyorsun. Çok sabrettin, bunu hak ettin de ancak ben diğerlerin aksine “rehavet” söylemlerinin tam da buraya yakıştığını düşünüyor ve rehavet, tedbiri beraberinde getirir demek istiyorum.

Hayatın iyiye gitmesi, ikinci yeni normalleşme, Korona ve olası virüs tehditlerine karşı mutlak bir zafer kazandığımız anlamını taşımıyor. İhtiyatlı olmakta yarar görüyorum. Ki, asıl zaferlerin, uyanıklık haliyle eş tutumda görülebileceği gerçeğini savunuyorum. Ezcümle, gafil olursak maazallah perişan olma ihtimalimiz hala yüksek. 

O nedenle, bir müddet daha uzmanların sözlerine kulak verip risk grubunda olan vatandaşların sabırlı ve temkinli davranışlar içerisinde olmalarını, zaruri olmadıkça kalabalık ortamlardan ve ev buluşmalarından kaçınmalarını, sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet etmelerini oldukça hayati ve duyarlı yaklaşım olarak nitelendiriyorum.

Sağlıklı vatandaşlarımızın da, her zamankinden daha hassas ve aklıselim davranışlar içerisinde olmalarını, gerek kendilerini gerekse çevrelerini olumsuz şekilde etkileyecek herhangi bir fiiliyat, taşkınlıktan kaçınmalarını, kurallara riayetle bu yeni düzene tabiiyet ve uyum göstermelerini son derece önemli ve değerli buluyor, dikkatlere naçizane tavsiyeleşiyorum.

Şimdi, asıl mevzumda yeni sisteme kas hastalarımız ile özel gereksinime ve özel eğitime (şedit) ihtiyaç duyan kardeşlerimi oturtmak istiyorum. Bütün dünya ile beraber ekonomik açıdan daralmanın, kıskacın ve darboğazın eşiğindeki ülkemiz, sosyal politikalarını revize ederken eğitim, sağlık ve bakım ihtiyacımızdan ödün vermemelidir. Keza büyük devlet olmanın gereği bunu gerektirir. En başından beridir yinelediğim, “Söz konusu salgını en asgari zararla atlatan, biz kas hastaları olacağız” sağduyusu inancımı korumak ve her dem tazelemek durumundayım. 

Sadetle, ekonomik ve sosyal hayatın canlılığı, bizlerin bakım ve rehabilitasyonuna gölge düşürmesin; bilakis eskisi gibi perçinlesin dilerim. Duam da, müşkülüm de bu yöndedir, arz ederim.

Rutine dönmek, monotona bağlanmak ümidiyle, 
Hayattan kopmamayı arzular, okurlarıma saygılar sunarım.
-/ Can Ahmet Vural
1.6.2020.6


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11