REKLAM ALANI 1

BAŞKANDAN MESAJ VAR

Değerli üyelerimiz ve gönüldaşlar;
İnananlar için bir rahmet, esenlik müjdecisi olan 11 ayın sultanı Ramazan ayınızı tebrik ediyor, bu kutlu ayda yapılan ibadetlerin tüm insanlık âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan diliyorum.

Tüm dünyanın ardından ülkemize de nüfus eden Covid belasıyla verilen topyekûn etkin mücadelede hastalıklarımız yabana atılamayacak birinci dereceden risk grubunda olduğundan bir süredir birbirimizden ve sevdiklerimizden ayrı evlerimizde tamamen izole halindeyiz.

"ÖNCE SAĞLIK & ÖNCE İNSAN HAYATI" yaklaşımıyla bu kötü günlerde millet olarak kenetlenmenin, birlik ve dayanışma azminin, yardımlaşma ruhu gibi hasletlerin çok şükür hastalıktan evvel zirve yaptığı fırsat dilimlerinde, kuşkusuz Cenab-ı Hakk yardımı ve sağlık camiasının özverili gayretleri sayesiyle üzerimizdeki tehdidi en kısa zamanda bertaraf edeceğimize dair inancım yüksektir. 

Bize düşen, kusursuz yürütülen süreçte biraz daha sabır ve nezaket göstermek, tedbiri elden bırakmamak ve herkesi bağlayan kuralların dışına çıkmamaktır. Hayatı evlerimizden paylaşmanın yolunu birlikte başardık, sergiliyoruz.

Kıymetli arkadaşlar, 
Millî ve manevî bayramlarımız dâhil, kuruluş yıldönümümüzde olmak üzere bütün kutlamaları, periyodik buluşmalar ile kurum ziyaretlerimizi ve bilgilendirme toplantılarını ihtiyatlı kararlar nedeniyle dünya ile beraber malumunuz askıya almış bulunmaktayız. 

Ve her yıl geleneksel hale getirilen hayırsever vatandaşlar ve üyeler işbirliğince dernek bahçemizde gerçekleştirilen toplu iftar programlarına bu yıl sebebiyet verememenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ancak görevlerimizin başında, sosyal hareketlilik ve itidale eskisi kadar ramız.

Sesimiz kısılmış değil, aksine daha belirgindir. Fırsat buldukça onu yükseltmeye, anlaşılır olmaya ve mesajımızı muhatabına doğru iletmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızı birlikte sürdürüyoruz. Bu anlayış ve beklentileri karşılama noktasında her ne kadar kurumumuz kapalı olsa da telefonlarımız açıktır. Dernek sabit hattı olan 0224-2208563 nolu telefon yönetimimize yönlendirilmiştir. 

Hemen hemen her sene hayırseverler ve yardım kuruluşları tarafından kanalımıza ulaşan yardım paketleriyle/erzak kolileri salgın nedeniyle sadece bu yıla mahsus üyelerimizin de istek ve izinleri doğrultusunda dernek kapısından değil, doğrudan ikamet adresleri üzerinden karşılanacaktır. 

İşte burada, derneğimize hayırlarını ulaştırmak isteyenlere tavsiyemiz, bu yardımları “alışveriş para kartları” şeklinde yapmaları ve yine bilgimiz, önergemiz dâhilinde ihtiyaç sahibi üyelerimizin cep telefonuna yardımın SMS şifresi ile gönderilmesidir. 

Sessiz ve sakince bir hastamızın medikal firmasından emaneten aldığı öksürtme cihazını temin ve şahsına hibesine yönelik hayırsever Nur Hanım ve gönül dostları kanalıyla başlattığımız Dernek hesabına yardım çağrısı yaklaşık bir ay içerisinde yanıt bulmuş, bu cihazın toplam 24 bin TL indirimli bedelinin yaklaşık 20 bin lirası şükür bağışlarla toplanmıştır. İnşallah bu bedelin tamamını Ramazan ortasına kadar karşılamak suretiyle hastamızın kaliteli yaşamına sebep, tebessümüne vesile oluruz. Ve yine inşallah kardeşimizden bir mesaj (mutluluğa dair) gönüllere iletiriz.

Ayrı parantez belirtmek isterim ki Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şubesi kesinlikle kapı kapı para toplamamaktadır. #KasDerBursa resmi wab adresleri, tanıtım bültenleri ve sosyal medya hesaplarında belirtilen, İBAN: TR 08 0020 5000 0089 9948 1000 01 - Kuveyt Türk Katılım Bankası (düzenli beyan verdiği) dışında başka banka hesabı da yoktur. Derneğimiz, kesinlikle “yardım” derneği değildir; bilimsel, toplumu bilgilendirmeye dayalı ve farkındalık oluşturucu tüzel kişilik, dayanışma hareketidir. Ancak, ihtiyaç halinde yapılması gerekeni yapmaktan, hastalarımızın özlük hakları ile hayat kalitelerini desteklemeye yardımcı, duyarlı hiçbir hareketten yasalar çerçevesinde kaçınmaz, kaçınmayacaktır. 

Bu hareketimizi ve iyi niyetimizi sekteye uğratacak, kardeşlerimizin yaşam hak ve durumlarını/koşullarını suiistimale mahal verecek olası ahlaksız tavırlar karşısında da duvar kesilmesini elbet bilmiş, bilmektedir. Buna kalkışanlara gereken dersi vermeye halâ muktedirdir.

Son olarak Genel Merkezimizin başlattığı Kas Hastalarına Bir Yudum Nefes Ol “BAĞIŞ” yaz “1606” ‘ya gönder Kampanyası’na iştirakimizi bekliyor, sağlıcakla kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.

/Can Ahmet Vural
KasDer Bursa Şb. Başkanı
3.5.2020.7


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11