REKLAM ALANI 1

UNUTMADAN!

Referandum sonrası,
Başkan Erdoğan’ın yuvaya dönüşünü ve yine yeniden Ak Parti Genel Başkanlığı’nı kutluyor, bu bileşimin dağılan parti dinamiklerine tekrar can vereceği kanısı içinde, ülkemiz ve yarınlar adına, hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

*****
Basketbol’da,
Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe’mizi tebrik ediyorum, Yunan takımı karşısında alın teriyle elde ettiği şanlı zaferlerinin, tüm dünya genelinde ülkemizi en iyi yerlerde ve en güzel biçimde temsil etmek için didinen biz Türk halkına örnek olmasını umuyorum.

*****
İngiltere’de,
Bir konser salonu çıkışında yaşanan terör saldırısına ilişkin tepkimi en sert biçimde yansıtıp, terör her nerede yaşanırsa yaşansın, her kime karşı sergilenirse sergilensin, bu onun insanlık suçu olduğu kaidesini ortadan kaldırmamakla birlikte, çirkin yüzü, insafsız eylemleriyle katlettiği insanları dünya sahnesinden sonsuza kazımakla, içimizdeki insanlığı, vicdanı ve adalet anlayışını harcayıp tüketmek yerine, (infial uyandırası eylemlerinden ötürü) güzellikleri daha da besleyip dünya halkları kardeşliğinin perçinlenmesine yalnız zemin hazırlar, yardım ve yataklık eder. Terörizmi bitirmek, anarşi düzene mahal veren, besleyen, insanlar için, bir kaçış kurtuluş olarak görülen, yolları yol olmayan uçurum ve bataklıkların önünü tıkamakla, insanlar arası, gönül muhabbet sevgi hoşgörü ve diyalog köprüleri kurdurup,  adaletsiz gelir, refah düzeyi uçurum farklarının, kapatılmasıyla mümkün olacaktır; burada sorumluluk, dünya devletlerinin olduğu kadar, uluslararası toplumun da boynunadır. Bu anlayış ile bir kez daha tüm mazlum dünya halklarının olduğu gibi, masum İngiliz halkının yanındayız, derin acılarını paylaşıyoruz.

*****
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu,
Yaşam hakkı en doğal haktır,
Bir kas hastası olarak, engellendiğim ortamlar, göremediğim geleceğim, kaybolan yıllarım ve nice nice yaşam ve zamanla edindiğim kuyruk acılarım adına, kalkıp sizden ötenazi talebinde bulunsam, bunu bana vermezsiniz biliyorum, e, iyi de neden yaşam kalitemi destekleyip bana biçilen ömür vademi arttıran nusinersen etkin maddeli Spinraza ilacım varken buna ulaşmam engelleniyor? !
Pahalı bir ilaç ve maliyetli bir uygulama olduğunu biliyorum,
Sayıları bin’e varan SMA ‘lı bebeğin varlığını da,
Ee, sosyal politikalar ne güne duruyor
Ve sosyal politikalar destekli 81 ili, ticaret sanayi odalarını da kapsayan, 80 milyon vatandaşımıza yayılan muntazam sosyal destek ve yardım kampanyaları, ne güne duruyor…
Devletimin cebi bağlıysa, aklı, dimağı da mı bağlı?
Şifreyi verdim,  Adım – bir inancın ürününden bağıran aforizmamı da yazıp bitiriyorum,

Yaşatamadığın sürece öldürmeye devam edeceksin/
Can Ahmet Vural
24.05.2017.3


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11