REKLAM ALANI 1

VE İNSAN'LA BAŞLAYAN ÖZEL REFERANDUM MESAJI

Bu hafta Can Ahmet Vural, Mudanya Gürses Gazetesi'ndeki köşesine farklı bir kompozisyonla başladı...

Eskimeyen yazılarından oluşturduğu özel seçkisine bu hafta referandumu da katarak olumlu düşünmenin önemiyle çıkan genel sonucun her dem adalet doğurmasını diledi.

İşte o ekten satırbaşları:

Ve İnsan

İnsan olumlu düşünebilmeli çoğu zaman, gözüyle gördüğüne aklıyla ermeli...
Sonuçlar çıkarabilmeli yaşamdan ve insan verebilmeli en kazık soruların cevaplarını…

“Oh be!” diyebilmeli insan; sevinebilmeli elindeki bir parça ekmeğe ya da çayın yanındaki simide, doluyla boşu ayırt edebilmeli en mutlu anında bile… 

Cehennemi cennet kılabilmeli insan; mesela, ateşler içindeyse, sular kesilmiş, faturalar birikmiş, odalarda ışıksız kalmışsa, şükretmeli doğan güneşe, yağan yağmura, umudunu yollamalı kara bulutlara, ardındaki güneşin aydınlığı ile aydınlatmalı kendini, eğer yapamıyorsa da isyan etmemeli, fırsatlar tanımalı kendisine her doğan yeni günle birlikte.

Güneşten çalmalı insan bakışını, etrafına onun gibi yansımalı.

Yanılmaktan kavrulmamalı insan, yanılmayı bile kullanabilmeli. 
Mesela dindirebilmeli seli ve tufanlarda kesmeli yerden ayak bileklerini…
Düş olabilmeli insan, düştükten sonra rüyalara karışabilmeli...

Uyanmalı insan kâbuslardan, sıyrılmalı kabuğundan ve açmalı kendini, yeni açmış bir zambak gibi. Zehrini değil, balını salgılamalı hayata, dinlenmemek üzere bal vermeye devam edebilmeli… Beklemeli yaprağına konan uğur böceğini, boyun bükmeden dimdik beklemeli bir gün dönüşeceği o kelebeği. 

Bir ineği veyahut bir karıncayı kendisine idol edinebilmeli insan ve onlara bakıp kendinden utanabilmeli…

Ağlamalı bazen de bir çocuk gibi, salya sümük ağlamalı ve bundan kesinlikle utanmamalı. Pişmanlığı damarlarında tatmalı ve sunmalı damarını açgözlü sivrisineğe bile bile. Yüklemeli erdemini evrene. Haykırabilmeli, kimse kulak asmasa bile.

İnsan dediğin kendisini aramalı, yalnız bırakılmalı ve aranmalı. Aradıkça aranmalı ve bulunabilmeli ihtiyaç duyulduğunda, keza yetişebilmeli ihtiyaca.

Nitekim faydalı olabilmeli tüm insanlığa.

Bu anlayış ve düşüncelerle bu hafta yetiştiremediğim yazım için kalben özür diler, daha önce köşemden paylaştığım ve “Adım” kitabımda yer verdiğim yukarıdaki pasaj ile gazete okurunu selamlar, önümüzdeki Başkanlık Sistemi Halk Oylamalarının ülkemiz ve milletimiz adına barış ve istikrar ile yürütülüp güzellikler ile neticelenmesini Cenab-ı Hakk’tan temenni ve niyaz ederim. Seçmen kardeşlerime hepimizin müşterek kaderini tayin eden bu önemli anda mutlaka sandık başlarına gidip vatandaşlık görevlerini ifa etmeleri hususundaki genel çağrımı yineleyerek saygılar sunarım.

/Can Ahmet Vural

13.04.2017.4


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11