REKLAM ALANI 1

GELECEĞE YÜKLENİŞ

Geleceğe yükleniş
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı tebrik ediyorum. 
Milletimizin birlik ve beraberliğini gözeten ve dosta güven, düşmana korku salan işbu milli bayramlarımızın tüm tehditlere ve oluşturulmak istenen algı operasyonlarına rağmen yurdumun dört bir tarafında her yıl bir öncekinden daha coşkulu kutlanmasını ve ilelebet payidar kalmasını yüce Allah’tan diliyorum. 
Milli mücadelelerin asil kahramanlarıyla şimdiye kadar vatan savunmasında toprağa düşen tüm şehitlerimizi ve yara alan gazilerimizi ahde vefa bilinci içinde saygı, minnet, selam ve rahmetle anıyorum. 
Büyük önder M. Kemal Atatürk’ün ruhu şad olsun. 
Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar, evet, bu doğrudur. Benim arzu edip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zorâki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Bence diktatörlük, diğerlerini râm edendir. Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim. -/M. Kemal Atatürk
Beni görmek demek, behemahal (mutlaka) yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu kâfîdir. -/M. Kemal Atatürk 
Kardeşlerim, içinizden en erdemliniz ardınızdan gelen bir sonraki nesli düşünerek hareket edeniniz ve neslinizin yaşam standartlarını yükseltmek (iyileştirmek) için çaba göstereninizdir.
Kardeşlerim, uğradığımız başarı duraklarının eni ve sonu yoktur. Bu yolculuk zor ve meşakkatli bir yoldur. Burada nerede durduğumuz hiç önemli değildir, keza olduğumuz yeri de hayatta karşılaşılan güçlüklere göstereceğimiz duruş belirler. Bu duruşta, ancak kendi potansiyelimizin farkına vardığımız anda başlar. 
Kendiniz olmaya başladığınız an milli ve manevi değerler hariç size dayatılan tüm terminolojik ve ideolojik unsurlar mahiyetini yitirir. Durulan bu noktada da insanlığınızı elden bırakmayınız ve kardeşi kardeşten ayırmayınız!
Tabiatınıza doğan ve içinizi ısıtan güneşten aldığınız ilhamla kimseye yukarıdan bakmayınız, etrafınıza yüksek bir mertebeden bakıp yüksek ahlak şuurunu üzerinize kuşanın ki hayatlarınızı da güzel davranışlar zeminine dizayn edesiniz.
Hayatımızda hiçbir nesne yoktur ki bizden bir adım öne geçsin ve geride kalacak olmasın. Geride bırakacağımız kıymetsiz ziynet parçaları ve gerçek mahiyette hiçbir zaman sahibi olamayacağımız muhtelif yükler içinse kendimizi harap etmenin âlemi ve de lüzumu yoktur. Buradan stokladıklarımız değil sorumluluklarımızı yerine getirerek ardımızda bıraktığımız dualar bizimdir ve bizimledir.
Kardeşlerim, bildiğimiz üzere hayatlarımızdan her ne alırsak bunun faydası yalnız bizedir, her ne verirsek de bizedir ve yine her kim bu hayattan her ne almak istiyorsa yalnız Allah’tan onu talep etsin, her kim ne olmak istiyorsa onu takip etsin ve de kim neyden kaçınmak istiyorsa da onun yolundan çekilsin. 
Bu hayatta sonralar ve olanlar hepsi senin gelişimin içindir kardeşim. 
Yürümesini bilene tüm yollar açıktır ve bakmasını bilene rota buradadır, güzergâhımız daim insanlık olsun. 
Sevgi ile…
Can Ahmet Vural
19.05.16
Sosyal medyada bu hafta buradayız.
#gençliğeemanet


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11