REKLAM ALANI 1

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR

Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan,
Yalnız söylenen sesi duyabiliyorsan,
Ne görebiliyorsun,
Ne de duyabiliyorsun demektir.
-Halil Cibran

Güzel günlerin olsun Mudanya halkı, size bu satırları kaleme alırken bir yandan da yazdığım anın akşamına saat, 17.00’de Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan, “Özel Gereksinime İhtiyaç Duyan Bireylerin (engellilerimizin) Karşılaştıkları Hukuksal Sorunlara Bakış” başlıklı panel programına kendi çapında hazırlık yapıyorum.

Bu güzel etkinliği bizlerin de dâhil olduğu CHP Bursa İl Başkanlığı Engelsiz Yaşam Çalışma Masası temsilcileri düzenliyor. İl Başkanı Şadi Özdemir beyefendinin çağrılarıyla CHP çatısı altında yaklaşık üç ay önce bir araya gelen STK temsilcileri, kendi bünyelerinde yer alan tüm dezavantajlı grupların yaşam imkânlarını kolaylaştırmayı kendilerine görev ediniyor. CHP İl Örgütü’nün de hemen hemen tüm kademeleriyle muzdarip olduğumuz mevzulara duyarlılığı son derece aşikâr, samimidir. Tarafımıza yansıyan ilgi ve birçok noktada kesişen proje beraberliğimiz en azından bunu kanıtlar cinstendir. Aralarında Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şubesi (KASDER Bursa), Bursa Multipl Skleroz (Bursa MS), Zihinsel Engelliler (ZEDEM) ve Altınokta Körler Derneği Bursa Şubesi ile Artı Sanat Eğitim Kültür Derneği üyelerinin de bulunduğu toplamda (anlık rakamla) 32 yurttaşımız kurulan bu masaya fikir ve düşünceleriyle katkı sağlıyor. 
Engelsiz Yaşam Masası’nın Genel Koordinatörlüğünü CHP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Tekin beyefendi üstlenirken, Başkanlığı Bursa MS Derneği’nden Nezir Küçükbayraktar, kâtip ve yardımcılığını da Arif Bıyık yürütüyor.

…Gelelim genel haklarımıza dair brifing eğitimine, etkinliğin konuşmacıları Bursa’da yaşayan bütün özel insanlarımız ve aileleri için önem arz ediyor. Konuşmacılardan ilki, hepimizin yakından tanığı Bursa Barosu Engelliler Komisyonu üyesi Av. Meysun Güler hanımefendi ve ardından sahneye çıkacak isim değerli şahsiyet Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu olacak. Bu bağlamda biz katılımcıların kabul ederlerse Nurhayat hanıma bir de sürprizleri olacak gibi, görelim beklenesi. Program gündemine gelebilecek konuları tüm sıkıntıların içinden gelmiş biri olarak az çok tahmin edebiliyorum fakat konferansa dair izlenimimi ve çıkan sonuçları belki bir haber niteliğinde, belki hem haber hem de düşünce yazısı olarak bir kez daha haftaya sizlerle paylaşmak isterim. Daha şimdiden herkes için her şeyin hayırlı olmasını dilerken, 
7 Eylül Dünya Duchenne Farkındalık Gününü de haliyle geciken şu öz mesajımla, #YAŞASINDMD diyerek kutluyorum. Saygıdeğer Türkiye KasDer Genel Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir hocamızın bu hastalığa ilişkin pek çok tezini ve araştırmalarını www.kasder.org.tr adresinden takip edebilirsiniz. 

Unutmayalım, adamı Duchenne öldürmez, kanser de öyle,
…ama insanların çıkardığı kısıtlamalar, engellemeler, bakış açıları ve pervasız yaklaşımlar öldürür! Bu nedenle her daim her sorunda yıkıcı değil yapıcı, onarıcı, tamamlayıcı ve kurtarıcı olalım. Keza bize yakışan da işte budur.

Can Ahmet Vural
08.09.2016.4


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11