REKLAM ALANI 1

RESTİNE REST! JESTİNE JEST NETFLİX!

Bir hayli zamandır Netflix kullanıcısıyım.
Herkes gibi genel geçici heveslerim uğruna bu dijital platformu tercihlediğim doğrudur. “Öyle yapmış böyle yapmış, böyle yapmasa daha iyiymiş…” Tarzı sorumluluk nutku çekip had bildirmek değil derdim.
Sonuçta para karşılığı abone oluyorsun portala ve iraden dışında içeriklere seyirci kalman mümkün değil. Bir de kısıtlamaları kendin indirgeyebiliyorsun genel profilden... Hal böyle iken sorumluluğu üstünden atar tabi, bal gibi servisler müşteri pazarına dilediğini. 
Yanlış anlamayın, savunma getirmiyorum bu ecnebi kuruluşa, ahlaki değerlerime karşı düşen pekçok yayınla karşılaşsam da…
‘Bizi yeterince tanımıyorsun Netflix!’ diyorum.
Dünya’m, sandığından büyük.
Toplum dinamikleri ile sinir uçlarına dokunuyorsun dünyamın.
Burası Türkiye! Burada yaptığın üç beş alehte yayınla Milliyetçilik duygumuzu kızıştırıyor hele bazıları ile yumuşak karnımıza dokunuyorsun.
Yok öyle yağma!
Bizler için büyük önem taşıyan Milli ve Dini bayramlarımızı esgeçiyor, kendi etiğini ve hegemonyanı dayatıyorsun kültürüme. Ne olur sanki ruhumuza da hitap etsen. Bizi birleştiren değerleri, önemli an dilimlerinde ön plana sürsen. Öyle Diriliş Ertuğrul ‘la , Yunus Emre ile kovuşturmasan bu meseleyi. Mesela müşterek kimliğimizle gelenek ve göreneklerimizi konu alan yapımlara biraz daha yer versen. Dokunmasan kanımıza. Biz tiyniyeti değişik millet değiliz ancak sığ bakışlılar da değiliz. Orta halli insanlarız, sen uygula şirket politikanı yine ama bizim siyasetimize, seyislerimize bulaşmasan ne olur.
Yoksa meraklısı değilim Atiye ‘nin, Muhafız Hakan’ın ki saçmaladı son sezon,
Hele Aşk 101’in hiç izlemedim…
Yani demek istiyorum ki Netflix, ne olur sanki sana çokçadır abone olandan az, azca vakittir abone olandan az para alsan. Planlarını buna göre yapsan da bende 6 ayda bir ara verip aboneliğimi dondurmasam ve sene de iki ay bu yöntemle kara geçmek zorunda kalmasam. 
Ezcümle, senin hesabına göre çoktan çok, azdan az gidiyor be Netflix, bu hiç adil değil, dengelemen lazım. 
İşte şikayetim bu benim, bilmem anlatabiliyor muyum?
-/ Can Ahmet Vural
20.07.2020.1

 


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11