REKLAM ALANI 1

AFETLER FELAKETİMİZ DEĞİLDİR

Son birkaç gündür, ülkemizin değişik bölgelerinde yaşanan ve hissedilen #depremlerde zarar görüp bilfiil zayi olan yurttaşlarımıza tüm #Türkiye ile #tekyürek Allah'ın yardımını ve rahmetini umuyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu imtihanı da suhulet ve kenetlenmeyle birlikte aşacağız inşaAllah

Yaraları sarmadaki kararlılığın bilincinde, işin uzmanı teyakkuz halindeki afet yönetimi ve insani yardım kuruluşları gibi, üzerime düşen herhangi bir sorumluluktan, gerek şahsım gerekse derneğim adına kaçınmıyor, halkımızı bu kriz anlarında devlet masalarına yönlendiriyorum.

Sağduyu ile vazifelerini pür dikkat ve büyük titizlikle yürüten sahadaki tüm gönüllü, dahi devlet personeli çalışanlarına kolaylık ile muvaffakıyetler temenni ediyorum, gayretlerinin boşa çıkmayacağını öngörüyor, daha fazla can kaybının olmaması adına dualarımı gönderiyorum.

Bu hadisenin asgari zararla atlatılmasını gönülden niyaz edip bir Camii imamıyla konuşmam esnasında düştüğüm lafzı burada geçiriyorum, “hocam, başa gelen bir olaydan ders çıkarırsak, o ipdila olur, yok almazsak, felaketimiz olur. İşte musibet ile imtihanı ayıran fark da budur.”

Afetler, tabiat olayları bizlerin felaketi değildir, kara yazgısı olmamalı. İbretlik son, başlangıç olmaktan da çıkmalı. Değişen ve gelişen dünyada insan yararına ne kadar gelişme varsa hepsi takip edilmeli, insanlığın hizmetinde kullanılmalıdır. Toplumsal bilinç ve eğitim bir devlet politikası haline gelmelidir.

Bu dönüşümden çıkan sonuçtan halklar üzerine düşeni saptamalı, bu gibi hallere hazırlıksız yakalanmamalıdır. Bu sonuçlardan iyi veya kötü dersimizi almadığımız takdirde gelişme kaydedemeyiz. Yaklaşık 20 saattir, Elazığ’da göçük ve enkazlarla verdiğimiz sınavı anbean olmasa da yakın markaj gözlemlemekteyim. Devletimizin ve ulusumuzun bütün bir seferberliğinin farkındayım. Depremin şiddeti ve boyutuna nazaran çok şükür kurtarılan canların ve açtığı hasarın onarılmayacak düzeylere ulaşmaması açımızdan teselli verici. Buna rağmen yitip giden hayatlar, üzücü. Onun için, yeise kapılmaksızın mücadele sürdürülmeli, ülkenin fay altı tomografisi çekilmeli, kritik alanlar üzerinde rantsal değil, kentsel dönüşüm sağlanmalıdır. İnsanların can güvenliğini tehlikeye atmadan evlerinde, sığınak, barınak, hayat üçgeni gibi kendilerini koruyabilecekleri çatı alanlar kamusal postlar ve yayınlarla servis edilmeli, oluşturulmalı, doğrudan ve direkt evlerinden çıkabileceklere makul, elverişli çözümler önerilmelidir. Öyle sanıyorum, depremler hava ile yer kürenin ortak hareketinden doğar, önceden fark edilmesi mümkündür, o halde kayıtsız ve umarsız kalamayız.

Tekrar, dayanışma ile başta Elazığ ve civar illere geçmiş olsun dileklerimle taziyelerimi sunuyor, hayata tutunmaya çalışanlarla tutundurmaya çalışanlara çokça dua arz ediyorum.

Saygılarımla…

-/Can Ahmet Vural

25.01.2020.6


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11