REKLAM ALANI 1

İSTİSMARA HAYIR

İSTİSMARA HAYIR

Bakanlar kurulu kararıyla TCK ’da düzenlenen cinsel istismar suçlarına ilişkin maddenin ülkemiz yarınlarında doğuracağı muhtemel faciaların karşısında bugünden bir tavır takınıyor ve her türlü istismara hayır, diyorum.

Evet ben de karşı durmak istiyorum,

Karşı da duracağım zaten ama neyin karşısında duracağımı bilmiyorum?

Ben bundan kaçınsam da her defasında kendimi gereksiz boş polemiklerin odağında buluyorum ve bu denli fuzuli tartışmaların karşısına kendi eylemimi yazıyorum...

Belki milyonlarla aynı hissiyatı paylaşıyorum ama aynı ağızdan konuşmuyorum,

Belki onlarla aynı şeyi söylüyorum ama aynı düşünceyi paylaşmıyorum...

Ben sadece karşı durmakla yetiniyorum,

En başta mevzuyla ilgili Sn. Bakan’ın, “sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmî nikahla evlenmeleri halinde uygulanacak” şeklindeki sözlü ifadelerinin (kendi ağızlarından iyi niyete dayalı olsa bile) karşısında olduğumu belirtmek istiyorum.

Akabinde söz konusu gündeme düşen, öncesi veya sonrası tecavüzü ve tecavüzcüyü o veya bu nedenle koşullu serbest bırakan işbu yasanın belli gerekçesinin hiç de adil olmadığı yönünde görüş beyanımı paylaşıyor ve devlet imkanlarıyla Aile Bakanlığı’nın yükünü azaltmasıyla toplumda yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmesi öngörülerek revize edilen bu maddeye karşı olduğumu da açık yürekliliğim ve tüm samimiyetimle ifade ediyorum.

Öte yandan, bu konulardan kimsenin şek ve şüphesi olmamasına rağmen, ki bu tür istismarlar bu toplumun kırmızı çizgileridir, bu yanlı infialler bütün kamuoyu tarafından lanetlenip hiçbir şekilde mazur görülmemesine ve kabul edilmemesine rağmen,

Ben adaletle yolumda yürürken, sağdan veya soldan gelen (vesvese) fısıltılar üzerine, çeşitli manipülasyonlarla toplumumda bölünme ve ayrışmaya yol açan, kardeşimi, komşumu, ahbabımı fikren ve fiilen bölen, parçalayan, çatıştıran ve gündeme oturan kirli siyasetten nemalanıp da kendi menfaatine çıkar sağlayan ve böylece toplum ahlakında tarifi imkânsız hasarlar meydana getirip bizi hak yoldan etmek isteyen alçak zihniyetin, kirli emellerin, dahi projelerin ve buna zemin hazırlayarak müsamaha gösterenlerin karşısında olduğumu da korkusuzca haykırıyorum!

E, n’apıcaz?

Yapılan haksızlıkları, yakışıksız üsluplar ve hukuk dışı tepkiler bütünüyle değil,

Kavga çığırtkanlığı yapıp küfürler savurarak hiç değil!

Ya da sözde namus zabıtlığından hareketle (ki, görünen bu)

İşlenen ve işlenecek her türlü hukuksuzluğu, yanlış kararı ve kararlılığı,

Yine hukuk yoluyla çözeceğiz.

Yani, kul hakkına ve haklara riayetle!

Bilmem anlatabildim mi?

Can Ahmet Vural

18.11.2016.5


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11