REKLAM ALANI 1

ANNELER GÜNÜ

Anneler Günü Kutlu Olsun
Kâinata nefes olan tüm annelerimizin anneler gününü tebrik ediyorum.
Başta canım anneannem ile merhume babaanneme en içten teşekkürlerimi gönderiyorum.
 
Çok küçük yaşlarda kaybettiğim babaannemi saygı, rahmet ve tebessümle yâd ediyorum. Allah’tan ona merhamet diliyorum. Mekânı cennet olur inşallah.
 
Ve Allah’tan kendisine sağlık, afiyetle uzun ömürler dilemekle beraber kolum kanadım olan en kıymetlim anneciğime çok ama çok teşekkür ediyorum.
 
Herkes bilmelidir ki annem benim bu hayatta var olma sebebim, gayem ve yaşam sevincimdir. Benim dünya ve ahiret hayatındaki tebessümüm ve de u-mutluluğumdur. Annemi bu hayatta üzen, yoran ve yıpratan her unsur doğrudan beni yaralamaktadır. Bu koşulları ve setleri önümüze yığanlar başta beni ve benim gibi güçsüzleri herhalde karşılarına almak istemezler. Bunların bu girişimleri ancak delilik olur.
 
Büyük önem verdiğim konulardan birisi, özel insanlarımızın annelerine yönelik rehabilitasyon çalışmalarıdır. Onların işlerini kolaylaştırmak bizlerin insanlık vazifesi ve boynunun borcudur. Daha önceleri de gündeme getirdiğimiz başlıktaki gibi, anneleri kazanırsak evlatları kazanırız. Nitekim evlatlarımızı kazanmanın yolu annelerimizden geçiyor.
 
Hepimizin bildiği üzere, merkez ve merkezine bağlı şubeler içinde Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Bursa Şubesi uluslararası toplumda faaliyet gösteren sayılı STK’lar arasında yer almaktadır. Yine kendi mevzusunda ilkleri başaran kuruluşumuzun asil kahramanları, hasta anneleri ve hastalardan oluşmaktadır.
 
Dernek kurucularımızdan hayatta olanları saygı ve selamla, aramızdan ebediyete intikal edenleri de rahmet ve şükranla anıyorum. Annem o kuruculardan yalnızca biridir. Bir de Leyla teyzem vardır. Onun hepimizin hayatındaki izleri ve sebep oldukları tüm hayırlı çalışmalar bizlere daim ders niteliği taşıyor. O bana hep şu sözlerimi hatırlatıyor, "Doğuran değil büyütendir kadın, yetiştiren değil, destekleyip hayata kazandırandır anne." Leyla teyzem o annelerimizden bir tanesidir.
 
Dernekte görev alan yüce gönüllü annelerimizle öğretmenlerimize de saygı ve selamlarımı sunuyor Üzerlerimizdeki haklarını helal etmelerini temenni ediyor ve birlikte nice güzelliklere vesile olabilmeyi diliyorum.
 
Daha hayatlarının baharında yitirdiğimiz kardeşlerimizin hatıraları bizlerin emanetidir. Bu bir yük değildir. Hele yüksünecek bir olgu hiç değildir. Her bir kardeşimin geride bıraktığı anneleri benim annemdir. Bendeniz hepsinin durumundan haberdarım.
 
Orta yolu bulmamız ve muhasebesini yapmamız adına müşterek kaygılarımızıda bir kez daha belirtmek istiyorum,
 
Ağır derecede bakıma ihtiyaç duyan hasta annelerimizin kaygıları:
Maazallah Allah geçinden versin bugün bize bir şey olduğuna evlatlarımıza n’olur, onlara kim bakar? …Endişesi.
Ve ağır derecede bakıma gereksinim duyan bizlerin korkuları,
Bugün bize bir şey olduğunda annelerimizin hali nice olur?! Düşüncesidir.
 
Bizi birbirimize ve hayata bağlayan yine bizleriz. Bu bakış olumlu anlamda önemli bir destek olumsuz anlamda da birbirimize ayak bağıyız.
 
Daha da açmam gerekirse annelerimizin maalesef ileri dönük hiçbir güvenceleri yoktur. Onlar adına endişeliyim.
 
Hasta ve hasta ailelerimiz adına, üzerimizdeki sorumlulukları hafifletmemiz temennisiyle sadede geliyorum, değinmek isteyip değinemediğim de nice belli başlı konular vardır. Velhasılı onları da öz bir mesajla hemen ve yekten aktarıyorum;
 
Dağların taşımadığını biz insanlar üstlendik. Şimdi bunu güçsüzlerin omuzlarında biriktirmenin gayretini taşıyoruz. Böyle yaparak bu sorumlulukları üstümüzden attığımızı sanıp aldanıyoruz. Güçsüzlerin kaybedecek bir şeyleri yoktur beyler, çünkü güçsüzler bu hayatın öyle ya da böyle elbet bir gün biteceğini iyi bilirler. Onlar buranın süsüyle ilgilenmezler. Hiçbir makam, hiçbir mevki ve buradaki hiçbir irade, o güçsüzü Allah’a giden yolundan döndüremez. Bu halleriyle de buradaki güçsüzlerden daha güçlü kimse yoktur. Onların üzerlerinden geçen tüm yollar uçuruma varır ve onları basamak hissiyatına kapılan adımlar daha hayatta iken kırılır! Ve güçsüzlerde bu emaneti yere düşürürlerse, işte o zaman maazallah istisnasız hepimiz bunun altında kalırız. Ve ben bundan dehşete kapılır Allah’a sığınırım. Güçsüzlerin hâkimiyeti ve kuvveti yalnız Allah’tandır!
 
Annem benim, anneler günün kutlu olsun. İyi ki benim annemsin.
Oğlun, Can Ahmet.
08.05.16.7


PAYLAŞ
REKLAM ALANI 11